FESTIVALINFO

INFO

Over De Top is een jaarlijks terugkerend tweedaags festival in Lichtenvoorde (Achterhoek). Tijdens het Pinksterweekend wordt het Swite Terrein omgebouwd tot een oase vol feest, theater, ontspanning en veel meer. Zo’n 5.000 mensen stuiven ieder jaar naar Over De Top om even de waan van de dag te vergeten en over te gaan tot maar één ding: ultiem genieten!

Al ruim tien jaar lang weet Over De Top Festival bezoekers van alle leeftijden te vermaken met muziek, theater, een uitgebreid programma voor kids, humor en spektakel. Op de vijf podia komen bijna alle muziekgenres aan bod en op verborgen plekjes op het festivalterrein poppen verrassende acts op. Over De Top betekent een weekend lang gruwelijk veel feest in je bakkes! 

algemeen

Zaterdag: 14.00 – 00.00 uur
Zondag: 12.00 – 00.00 uur

Ook zo lullig als je vanalles loopt mee te zeulen en je het niet mee mag nemen het festivalterrein op. Dus, laat vooral thuis: (alcoholische) dranken, etenswaren, professionele video/foto, drones of opname-apparatuur. Wil je fotograferen met professionele apparatuur? Ga dan naar de perspagina voor het aanvragen van een accreditatie.

Dat kan! Je krijgt bij de ingang een toegangsbandje voor het festival, waarmee je de hele dag het festival op en af kunt.

Yes, ook wij gaan gewoon met de tijd mee. Je kunt zowel bij de entreekassa als de muntenkassa pinnen!

Die koop je bij de muntenkassa waar je met pin en contant kunt betalen. Munten kun je op de festivaldag tot 00.30 uur retourneren aan de muntenkassa. Hierna is dit niet meer mogelijk. Munten van afgelopen edities zijn niet meer geldig.

Die hebben we niet. Ons festivalterrein is namelijk hartstikke knus en overzichtelijk! Wanneer je één keer om je eigen as draait, heb je eigenlijk alles wel gespot.

Sleutel, telefoon, kunstheup, neusfluit of dementerende buurvrouw kwijtgeraakt op Over De Top? Alle gevonden voorwerpen verzamelen we tijdens het festival bij de garderobe. Besef je pas na Over De Top dat je iets kwijt bent? Stuur ons dan even een mailtje! Als we het gevonden hebben, laten we je weten waar je het op kunt halen.

Alcohol is op Over De Top, net als in de rest van Nederland, alleen toegestaan voor achttienjarigen en ouder. Er wordt streng op alcoholgebruik door minderjarigen en wederverstrekking gecontroleerd op ons festival door zogenaamde BOA’s.

Personen die kennelijk onder invloed van alcohol en/of drugs het festivalterrein willen betreden kunnen worden geweigerd. Hierbij kan geen aanspraak gemaakt worden op eventuele vergoeding van toegangsbewijzen.

Er is een mindervalidentoilet aanwezig op het festivalterrein. Wanneer je hier gebruik van wil maken, meld je dan even bij de EHBO. Zij kunnen je de weg wijzen naar het mindervalidentoilet.

Die herken je aan de welbekende witte vlag met een rood kruis erop. Je vindt ze in de buurt van de toiletten. De EHBO’ers lopen ook rond over het festivalterrein.

Op ons festivalterrein is dat niet mogelijk. Maar voor de mensen die geen zin hebben om in het Pinksterweekend hun biertje te laten staan of een dure taxi te pakken, geven we een aantal tips om in de buurt van het festivalterrein te kunnen overnachten.

Het is niet toegestaan om je handtamme fret, verzorgpony, vechthaan of een ander huisdier mee te nemen naar Over De Top.

Kolven en medicijnen gekoeld opslaan kan bij de EHBO. 

Verstandig bezig! Op je oortjes moet je zuinig zijn. Je kunt oordoppen kopen bij onze muntenkassa.

ROUTE EN PARKEREN

Op ons festivalterrein hebben we geen parkeergelegenheid. Gratis parkeren kan bij de Jumbo supermarkt aan de Van Heijdenstraat (alleen op zondag), op de parkeerplaats aan de Raadhuisstraat en ook op de Nieuwmarkt zijn voldoende parkeerplaatsen op loopafstand van het festivalterrein. Tijdens Over De Top geldt er een parkeerverbod in de omliggende straten van het festivalterrein.

Jij bent goed bezig! De ingang van ons festivalterrein ligt aan de Gert Reindersstraat. Volg de borden naar ons festivalterrein en voila! De fiets kun je in de daarvoor aangewezen fietsenstalling, aan de overkant van de weg, parkeren.

Navigeer op de Gert Reindersstraat in Lichtenvoorde en volg de borden backstage naar Over De Top Festival.

Navigeer naar Pastoor Sandersstraat 3 in Lichtenvoorde en volg de borden backstage naar Over De Top Festival.

TICKETS

Er zijn vijf ticketsoorten:

  • Combiticket (zaterdag & zondag)
  • Dagkaart zaterdag
  • Dagkaart zondag
  • Gangmakerskaart zaterdag
  • Gangmakerskaart zondag


Kinderen t/m 13 jaar hebben gratis toegang tot Over De Top. Meer info over de ticketsoorten lees op je ticketpagina. 

Dit jaar hebben we voor het eerst de Gangmakerskaart in het leven geroepen. Speciaal voor mensen die graag vroeg willen feesten voor minder geld. Met een Gangmakerskaart kun je uitsluitend tussen 14.00 en 16.00 uur (zaterdag) en 12.00 en 14.00 (zondag) het festivalterrein betreden. Een Gangmakerskaart kost €12,50 en is alleen in de online voorverkoop te koop. 

Te laat?
Heb je een Gangmakerskaart en kom je later dan 16.00 (zaterdag) of 14.00 uur (zondag)? Dan is je ticket helaas niet meer geldig en dien je €10,- bij te betalen aan de entreekassa. 

Kinderen t/m 13 jaar hebben gratis toegang tot Over De Top. 

Dat kan via de ticketshop op onze website. We hebben geen fysieke verkoopadressen.

Heb je een ticket te veel gekocht of ben je helaas toch verhinderd? Wij kopen de kaartjes niet terug, maar wij raden altijd aan om je ticket op ticketswap.com te zetten.

Iet, wiet, ticket kwiet? Geen zorgen. Klik op onze ticketpagina op de HELPDESK button. Hier kun je je e-mailadres invoeren, je krijgt je tickets dan opnieuw toegestuurd. 

AANMELDEN

Wil je graag optreden op Over De Top? Waanzinnig! Dat vinden we echt te gek! Echter krijgen we enkele tientallen verzoeken per week in onze inbox en we hebben maar een beperkt aantal plaatsen. Onze programmeurs bekijken elke mail, maar we beantwoorden alleen als we een geschikte plek hebben gevonden binnen ons programma.

Ontvang je geen reactie, dan hebben we dit jaar helaas geen plek voor je. Volgend jaar kan je het gerust opnieuw proberen. Zorg ervoor dat je ons vóór 1 februari hebt gemaild, anders loop je een grote kans dat we het programma achter de schermen al geregeld hebben.

Tip: Stuur ons video’s van jouw band / act live in actie. Géén studio-opnames. Je kunt onze programmeurs bereiken via info@overdetopfestival.nl

We zijn super vereerd dat je op ons festival wilt komen staan om jouw goederen te verkopen! Maar op dit moment hebben we helaas geen plek voor extra cateraars vanwege voldoende aanbod.

Paparazzo! We snappen dat je als echte persmuskiet niets wilt missen van ons fantastische feestje. Dat vinden we te gek, maar stuur ons wel even een mailtje voor een accreditatie!

Ben je op zoek naar high-res beeldmateriaal? Bezoek dan naar onze perspagina.

Wist je dat Over De Top in z’n geheel door vrijwilligers word georganiseerd? Het is echt waar! Lijkt het jou leuk om te helpen met de op- en afbouw? Of help je tijdens het festival graag als vrijwilliger? Meld je dan (net als ruim 200 anderen) aan via vrijwilligers@overdetopfestival.nl