Tien redenen waarom jij de tiende editie van Over De Top niet mag missen!

26/05/2019

Met minder dan twee weken op de teller, zijn de festivalkriebels nu echt begonnen. Over De Top Festival 2019 komt eraan! En dat is niet zomaar een editie: we vieren onze tiende verjaardag! Dat alleen is al heel speciaal, maar het programma is nog veel specialer! Wij hebben tien redenen waarom je Over De top Festival 2019 niet mag missen voor je op een rijtje gezet.

  1. Er komen meer bands en dj’s dan ooit
   We hebben maar liefst 26 bands en 12 dj’s bereid gevonden om op onze verjaardag te komen spelen/draaien. Dat zijn er meer dan ooit! Onder andere Boogie Beasts, Green Lizard ft. Rudeboy, Playground Zer0, Luftwaffel, Bizkit Park, L’Chaim, Baskar en Transmitter laten jou volledig uit je plaat gaan op Over De Top. Het volledige blokkenschema vind je hier.

  2. Er zijn Pilspoezen
   Je weet wel hoe dat gaat: lig je lekker in het gras te chillen bij die heerlijke reggae band, is je biertje weer op. Uiteraard heeft niemand zin om naar de bar te lopen. Daar hebben wij wat op gevonden! Onze Pilspoezen lopen graag voor je naar de bar om je dorst te lessen!

  3. Kinderen willen nooit meer naar huis
   Ook voor de jongste festivalbezoekers is er vanalles te doen op Over de Top! Terwijl papa en mama lekker naar een bandje staan te kijken, kunnen kids gaan schatzoeken met Tommie, zich uitleven in de zandbak, kleurrijke boombeesten knutselen en een stoere leeuw of vrolijke vlinder worden door de schminkdames van Chica. Daarnaast hebben we een speciale ‘Over De Top dollar’ in het leven geroepen.  In ruil voor één muntje krijgen kinderen vier dollars. Hier kunnen ze zelf eten, drinken en leuke activiteiten mee betalen.

  4. De inwendige mens wordt ook verwend
   Een geweldige festivaldag is niet compleet zonder heerlijk eten en drinken, weten we uit ervaring. Dit jaar hebben we daarom nog meer lekkers toegevoegd aan het aanbod. Naast het lekkere frietje, kun je dit jaar ook geniet van streetfood van over de hele wereld en kun je hapjesplanken delen met vrienden. De cocktailboys maken weer de meest exotische cocktails, we hebben een speciaalbierbar en barista Henk brouwt de fijnste cappuccino’s, macchiato’s en zwarte koffies vanuit zijn wagentje. Voor de kids is er ranja en Suikertante verkoopt allerlei zoete lekkernijen vanuit haar roze caravan. Natuurlijk is ijsboerderij De Steenoven ook weer van de partij voor het lekkerste ambachtelijke boerenijs.

  5. Je raakt je vrienden nooit meer kwijt op een festival
   “Waar sta je? Ik zie je nergens!” Je kent het wel: even naar het toilet, ben je iedereen weer kwijt. In plaats van verwoede pogingen via WhatsApp is Alle Gekheid op een Stokje dé oplossing! Knutsel je eigen Ravestok en je vindt elkaar altijd terug. Niks is te gek: felle kleuren, pluche dieren, bakken vol glitters en verf. Alles mag en alles kan.

  6. De Coco Loco stage is vernieuwd
   Het meest exotische podium op ons festival was toe aan een nieuw jasje. De afgelopen maanden zijn we druk geweest met ontwerpen, zagen, schroeven, schilderen en tekenen. Het resultaat mag er zijn: we hebben een heel Colombiaans dorpje uit de grond gestampt in Lichtenvoorde! Klaar de voor tropische deuntjes bij dit kleurrijke podium? Hier is het altijd hartje zomer! Heerlijk dansen en sjansen op reggae, ska, balkan, funk, latin, polka en hiphop.

  7. Het Internationaal Vendeltreffen 2019 vindt op ons terrein plaats
   Dubbel feest! St. Swibertus bestaat 90 jaar én is dit jaar organisator van het Internationaal Vendeltreffen. Hier komen vendelvrienden uit allerlei Europese landen bij elkaar om het vendelen te promoten bij een groter publiek. Op zaterdagavond presenteren veertien vendelgroepen zichzelf in onze Jukebox tent. Elke groep heeft andere tradities en skills, deze laten ze graag aan je zien onder muzikale begeleiding. Op zondagochtend vindt je er een swingende gospelviering plaats in dezelfde Jukebox tent. Popkoor Friends zorgt voor de muzikale invulling en nodigt gastmuzikanten van St. Swibertus en Dokter’s Swingende Infuustoets uit op het podium. Iedereen is welkom en de toegang tot deze ‘mis’ is helemaal gratis!

  8. Eindelijk de kans om een uniek zelfportret te laten maken
   Een zelfportret was nog nooit zo cool. Lawrence Mooij van Tintype Portraits stelt zijn negentiende eeuwse fotostudio op op ons festivalterrein. Door middel van de oudste, bekende fotografietechniek – de zogenaamde ‘natte plaat fotografie’ – laat Lawrence jouw spiegelbeeld op aluminium of glas verschijnen. Hoe vet is dat?!

  9. Het best verstopte feestcafé van Nederland staat op Over De Top 
   Fort Fiësta is de enige vesting ter wereld met confettikanonnen. Maar om het te vinden moet je wel even flink je best doen. We hebben dit feestcafé namelijk goed verstopt! Kijk niet raar op als je het ene uur staat te hakken op Paul Elstak, het volgende uur meeloopt in de polonaise en een paar minuten later de foutste schlagers meezingt. In dit feestfort kan het namelijk allemaal!

  10. Je kunt minimaal een dag lang nagenieten 
   Als je nog geen genoeg had van de zaterdag, kun je zondag gewoon lekker terugkomen voor nóg meer feest, ontspanning en andere gekkigheid. Als je je twee dagen lang flink tegoed hebt gedaan aan de witbiertjes, tripels, Mojito’s en Onrustige Flamingo’s, weten wij wel zeker dat je nog een extra dag kunt profiteren van ons fijne feestje. Maar hey: het was het ongetwijfeld allemaal dubbel en dwars waard!

Hebben we je kunnen overtuigen? Zoveel leuks in slechts twee festivaldagen. En dat voor het luttele bedrag van €25,-. Ook zijn er nog volop dagkaarten te krijgen. En voor kinderen t/m 13 jaar is Over De Top zelfs helemaal gratis! Wacht niet langer en bestel nu snel je tickets in onze ticketshop! Tot Over De Top!