Boogie Beasts (BE)

Boogie Beasts (BE) roots rock

Boogie Beasts (BE) roots rock Tijd: 20.00 uur • Podium: The Rumble

Smerige beats, hypnotiserende slide en schreeuwende harmonica-riffs. Deze Belgische beesten vertalen hun liefde voor de electric Delta blues in een eigenzinnig geluid: een vleugje Black Keys die een potje aan het jammen zijn met John Lee Hooker tijdens een rave om vijf uur 's ochtends... Are you ready to boogie with the beasts?

L’Chaim balkan/gypsy

L’Chaim balkan/gypsy Tijd: 21.00 uur • Podium: Coco Loco

De zeven blije zigeuners van L'Chaim maken al sinds 2006 van ieder optreden een gruwelijk groot feest met hun explosieve balkan, gypsy en klezmer. In maar liefst tien verschillende talen zingen ze het liefst over een Italiaans kruidenbitter, geiten, slechte groentegrappen en gorgonzola. Hoppa!

Bizkit Park (BE) nu-metal tribute

Bizkit Park (BE) nu-metal tribute Tijd: 23.00 uur • Podium: The Rumble

Welke gezonde tweevoeter geboren in de jaren '70, '80 of '90 is nu niet vertrouwd met de middelvinger van Fred Durst, de geschifte outfits van Wes Borland of de gemaskerde tronie van Corey Taylor? Bizkit Park brengt een ode aan alle helden uit het nu-metal tijdperk: Limp Bizkit, Linkin Park, KoЯn, System of a Down, Slipknot... Vul het lijstje maar aan. Ellebogen invetten en gaan!

Playground Zer0 live electronics

Playground Zer0 live electronics Tijd: 22.00 uur • Podium: Oerwaus

Playground Zer0 klinkt als een reis om de wereld. Frisse en energieke muziek, geïnspireerd door verschillende culturen. Ze hebben het allemaal al gedaan: beats maken in Afrika, touren in Azië en platen produceren in Europa. Op het podium vertaalt het zich in een energieke mix van electronics en livemuziek uit keyboards, basgitaren en als ze echt gek willen doen ook de keytar. Muziek om op te dansen!

Alle 13 Skank ska / reggae

Alle 13 Skank ska / reggae Tijd: 18.00 uur • Podium: Coco Loco

Verwacht een set met jaren '80 krakers (je weet wel, die foute verzamelplaten uit de tijd van The Final Countdown, Jump, Walk like an Egyptian, Rock me Amadeus etc) maar dan in een vette ska & reggae jas. Dit wordt geheid meezingen tot je schor bent.

Rediohead (BE) Radiohead tribute

Rediohead (BE) Radiohead tribute Tijd: 19.00 uur • Podium: Oerwaus

Deze band heeft volgens ons eigenlijk geen introductie nodig. Rediohead zoekt het meest gruizige randje op van het Radiohead repertoire. Vol energie spelen zij nummers van het door Grunge geïnspireerde album The Bends, tot de sferische nummers van Kid A en de hits van OK Computer.

Baskar funk / afro-beat / jazz

Baskar funk / afro-beat / jazz Tijd: 16.00 uur • Podium: Oerwaus

Een broeierige mix van instrumentale funk, afrobeat, psychedelica en een sporadische vleug experimentele jazz; dat is Baskar. Zelf omschrijven ze hun muziek als ‘instrumentale space funk’. Dat wordt dansen met de oren open.

VanDeStraat bekende popliedjes op z'n Gronings

VanDeStraat bekende popliedjes op z'n Gronings Tijd: 17.00 uur • Podium: The Rumble

Een aanstekelijke mix van bekende popliedjes en Groningstalige teksten waait als een frisse wind door de Nederlandse muziekscene. De mannen van VanDeStraat brengen liedjes van onder andere Michael Jackson, Bruno Mars, Pitbull en 50 Cent met humor en Grunneger tröts. Ze zijn pas sinds begin 2016 in het wild te zien, en nu al gonst het tot in den lande. VanDeStraat: nait normoal!

Internationaal Vendeltreffen vendelzwaaien

Internationaal Vendeltreffen vendelzwaaien Tijd: 20.00 uur • Podium: Jukebox

Dubbel feest! St. Swibertus bestaat 90 jaar én is dit jaar de organisator van de zeventiende editie van het Internationaal Vendeltreffen. Hier komen vendelvrienden uit allerlei Europese landen bij elkaar om het vendelen te promoten bij een groter publiek. Vendelen is een eeuwenoude Europese traditie en was destijds bedoeld om samen met de trommelaars de militaire manschappen op te zwepen als ze de strijd aangingen met de vijand. De vendel is een vlag met contragewicht en vendeliers zwaaien en gooien dit vendel rond hun lichaam. Op zaterdagavond presenteren veertien vendelgroepen zichzelf in de Jukebox tent. Elke groep heeft andere skills en tradities, deze laten ze graag aan je zien onder muzikale begeleiding.

Boombeesten knutselen

Boombeesten knutselen Tijd: 15.00 - 20.00 uur • Podium: festivalterrein

Creatief met boomstronken! Knustel er lekker op los onder begeleiding van Atelier No Bla Bla. En maak het boombeest van jouw dromen.

M&M chicks met hits

M&M chicks met hits Tijd: 20.00 uur • Podium: Fort Fiësta

Deerntjes draaien door! Dit vrouwelijke DJ duo schopte het van studentenfeestjes richting Solar. En dat binnen ’n jaar! Handjes in de lucht, Melissa en Milène gaan ons fort rustig ’n paar meter doen opschuiven. Dansen dus!

Luuk Sterk feest

Luuk Sterk feest Tijd: 21.00 uur • Podium: Fort Fiësta

Zondagswerk is niet Sterk. Klopt! Daarom draait Luuk Sterk ook op de zaterdag van het Over De Top Festival. De beste man tourt inmiddels heel Nederland door als DJ bij Singlefeestje en als huis-dj van de Tante Joke Karaoke Band. Vond 'ie toch maar even ruimte om ook nog op Over De Top te komen draaien. Geen hitje wordt overgeslagen in ons allermooiste hutje.

DJ Jari party

DJ Jari party Tijd: 19.00 uur • Podium: Fort Fiësta

‘Zoekt en gij zult vinden”. Maar soms komt partytalent gewoon naar je toe. DJ Jari maakt al even furore in de regio Silvolde en Ulft en zal na Over De Top ook Lichtenvoorde en omstreken vaker aan gaan doen. Geen concessie, gewoon knallen!

The Koalaz reggae

The Koalaz reggae Tijd: 15.00 uur • Podium: Coco Loco

The Koalaz nemen je mee op een reis door een landschap vol spacey dub sounds, dikke baslijnen, en catchy gitaarriffs. Ze laten je dansen op een aanstekelijke cocktail van Bob Marley en Pink Floyd, met een flinke scheut Sticky Fingers en Iya Terra.

DJ Bjerne dance

DJ Bjerne dance Tijd: 18.00 uur • Podium: Fort Fiesta

Jawel, hij is terug! Het afgelopen jaar kreeg hij al een podium in Fort Fiesta en veroverde daar onze harten. Wij zijn verliefd op Bjerne. Of de liefde wederzijds is horen we tijdens zijn set!

Obsa Rinders feest

Obsa Rinders feest Tijd: 17.00 uur • Podium: Fort Fiësta

Obsa Rinders windt er geen doekjes om. Na een vliegende start op o.a. Reurpop, DJ’s At The Dome en Reuring in de Koepel in Neede zet hij gestaag zijn weg naar wereldverovering voort richting Lichtenvoorde. De eerste DJ die je in Fort Fiësta gaat zien!

Green Lizard ft. Rudeboy tribute to the nineties

Green Lizard ft. Rudeboy tribute to the nineties Tijd: 22.00 uur • Podium: The Rumble

We sluiten de zondagavond af met schaamteloos 90s sentiment dat wordt gebracht door twee helden uit datzelfde decennium: Green Lizard en Urban Dance Squad's energieke frontman Rudeboy. Ze speelden in het najaar van 2018 bijna elke popzaal in Nederland plat met hun energieke Tribute to The Nineties tour. Ze spelen tracks van o.a. Nirvana, Smashing Pumpkins en natuurlijk Urban Dance Squad. Kortom: beuken met die handel!

Mr. Weazley hiphop/reggae

Mr. Weazley hiphop/reggae Tijd: 21.00 uur • Podium: Coco Loco

Mr. Weazley blaast je omver met een heerlijke dosis energie, verpakt in hiphop, afrobeat en reggae, compleet met opzwepende blazers en onder bezielende leiding van Benjamin Thode. Uit de as van Leeways herrezen en funkier dan ooit!

Marutyri funk/jazz

Marutyri funk/jazz Tijd: 16.30 uur • Podium: Coco Loco

Ze worden omschreven als de Nederlandse Snarky Puppy en ze touren de hele wereld over. Funk, jazz, fusion en rock smelten samen tot een onweerstaanbare en dansbare mix waar de energie vanaf spat.

Luftwaffel party collectief

Luftwaffel party collectief Tijd: 22.30 uur • Podium: The Jukebox

Wij konden ons geen betere afsluiter bedenken voor onze grootste feesttent dan Luftwaffel. Wij vroegen dikke beats, lekkere meezingers, zes kuub confetti, CO2 guns en het beste einde van ons festival ever. Dat konden we krijgen, inclusief een vreemd groen mannetje met een gitaar. Doen we het voor. Dat wordt rammen geblazen!

Papaformigas balkan / klezmer

Papaformigas balkan / klezmer Tijd: 23.00 uur • Podium: Coco Loco

Vanuit de diepe krochten van Emmen is daar opeens Papaformigas! Hun muziek is een smeltkroes van klezmer, balkan, ska, reggae en polka. Heerlijke wereldse dansmuziek vanaf het continent van turf, jenever en achterdocht; waar vandaan anders?!

Dirty Sound Magnet (CH) psychedelische rock

Dirty Sound Magnet (CH) psychedelische rock Tijd: 20.00 uur • Podium: The Rumble

Dit Zwitserse 'Mystic Power Rock' trio zal met zijn energieke show iedereen over het festivalterrein blazen. Ze pakken het publiek in met aanstekelijke rock 'n roll, die af en toe zelfs het randje van sjamanistische psychedelica raakt. Effe lekker trippen dus.

Aerobic Funk dansjes op disco

Aerobic Funk dansjes op disco Tijd: 21.30 uur • Podium: The Jukebox

Aerobic Funk is een workout en feest in één voor alle disco ballers en foxy ladies. Dit bontgekleurde gezelschap in 80s spandex leert jou de groovy moves op de lekkerste discoclassics. Maak die heupen maar vast los want dansen zul je!

Transmitter (UK/DE) electro / drum 'n bass

Transmitter (UK/DE) electro / drum 'n bass Tijd: 21.00 uur • Podium: Oerwaus

Een kruisbestuiving van The Prodigy, Chemical Brother en Pendulum. Transmitter heeft al meer dan 300 festivalshows op zijn naam staan en wij vonden dat er nog één ontbrak! Ze produceren vette electro met stuiterende drum 'n bass, maar wat hun echt uniek maakt is dat ze alles live spelen met synthesizers, drums en een explosieve rapper!

Miller & The Tone Machine soul / blues / rock

Miller & The Tone Machine soul / blues / rock Tijd: 15.30 uur • Podium: The Rumble

Achterhoekse soul afgetopt met een smaakvolle bluessaus. Miller & the Tone Machine is een nieuwe band vol oude bekenden uit de Achterhoekse muziekscene. Vorig jaar april maakten ze hun podiumdebuut en enkele weken later stonden ze al in het voorprogramma van 10CC!

Blind Sight metal

Blind Sight metal Tijd: 17.45 uur • Podium: The Rumble

In 2006 maakte metalband Blind Sight furore op festivals door heel Europa, tourden ze door Azië en deelden ze het podium met Slayer, Mastodon en Machine Head. In 2010 namen ze een break, maar nu zijn ze terug. En hoe. Hard en hongerig laten ze Lichtenvoorde op hun grondvesten schudden.

Son de Aquí (MEX) latin / hiphop

Son de Aquí (MEX) latin / hiphop Tijd: 18.45 uur • Podium: Coco Loco

Deze Mexicaanse band heeft zich momenteel gevestigd in Rotterdam en daar profiteren wij graag van! Bij ons dus geen hoge muren om de Mexicanen buiten de deur te houden maar juist een warm en gastvrij welkom voor deze amigos! Ze zijn slechts gewapend met conga's, bongo's, drums, trompetten en gitaren. Dat wordt dus zorgeloos genieten van heerlijke zomerse latin muziek!

Magistraal Soundsystem

Magistraal Soundsystem techno

Magistraal Soundsystem techno Tijd: 22.30 uur • Podium: Oerwaus

De technoboys van Magistraal nemen 's avonds de Oerwaus over. Met een sterke visie en een vastberaden missie doorbreekt dit collectief de muzikale grenzen in de Achterhoek en bouwt het aan een langverwachte techno scene. Door een unieke setting en set-up gaan ze als Magistraal Soundsystem all night B2B2B draaien inclusief live-elementen. Dus doe die danspatta's aan want deze heren weten hoe ze een feestje moeten geven!

Café The Haft Irish drinking songs

Café The Haft Irish drinking songs Tijd: 18.30 uur • Podium: Fort Fiësta

Fort Fiësta wordt voor twee uurtjes omgedoopt naar Café The Haft. Met Ierse folk, punk en workersongs op de achtergrond gaan de glazen de lucht in, vliegt het bier in het rond en gaan we van Amazing Grace richting The Irish Rover via The Rocky Road To Dublin om af te toppen met Whiskey in the Jar.

Phoenix City Retaliators ska

Phoenix City Retaliators ska Tijd: 14.15 uur • Podium: Coco Loco

Met hun wortels diep verankerd in de Nederlandse ska-scene hebben de Retaliators in verbazend korte tijd een zeer eigen, rebelse sound ontwikkelt. Een soepele muzikale saus, waarbij de nadruk ligt op dansbare ritmes, ondersteund door swingende blazerspartijen, een scheurend orgelgeluid en meerstemmige zang. Invloeden uit jazz, funk en oude punkrock zijn duidelijk waarneembaar, maar hun liefde en respect voor de authentieke Jamaicaanse ska is altijd meteen duidelijk.

Hot Stuff disco / soul / funk

Hot Stuff disco / soul / funk Tijd: 19.30 uur • Podium: The Jukebox

Groovy basloopjes, een flinke partij toeters en een zangeres met een soul strot. Dampende, stampende Motown is wat Hot Stuff je voorschotelt. Deze achtkoppige band uit Lichtenvoorde en omstreken zal The Jukebox plat spelen met lekkere discoclassics.

The Cinema Escape electro pop

The Cinema Escape electro pop Tijd: 19.00 uur • Podium: Oerwaus

Deze electro-band, opgericht door Kevin Stunnenberg (bekend van Birth of Joy) gebruikt old-school synths, heavy beats, moddervette baslijnen en intense noise-geluiden voor een unieke en duistere sound.

Roy van Doorn early rave

Roy van Doorn early rave Tijd: 22.00 uur • Podium: Fort Fiësta

Going out with a bang. Hard, harder, hardst. DJ Roy van Doorn kennen we van zijn early rave sessies van de afgelopen jaren. Dit jaar breidt hij zijn set uit met hardstyle, hardcore en frenchcore. Pak maar vast in, kus je geliefden vaarwel. Dit is waar het schip strandt, hier eindigt jouw Over De Top!

Wreckt dance rock

Wreckt dance rock Tijd: 16.45 uur • Podium: Oerwaus

Collectief kapot gaan, dat is Wreckt. Agressieve electro, smerige gitaarriffs, beukende drums en melodieuze zanglijnen nemen het publiek mee naar grotere hoogtes. Wanneer de beat dropt verplettert dit trio de hele Oerwaus. Wees gewaarschuwd!

Alle gekheid op een stokje knutselen

Alle gekheid op een stokje knutselen Tijd: 14.00 - 23.00 uur • Podium: festivalterrein

‘Waar sta je? Ik zie je nergens’! Je kent het wel, even naar de toilet ben je iedereen weer kwijt. ‘Alle gekheid op een stokje’ is dè oplossing! Knutsel je eigen ravestok, hou ‘m in de lucht en je vindt elkaar altijd terug.

Maple indie rock

Maple indie rock Tijd: 13.15 uur • Podium: The Rumble

Ook kleine bandjes worden groot. In 2010 speelden ze onder de naam Orange Maplewood al op de eerste editie van het Over De Top Festival. Net als ons festival werd ook deze band volwassen , alleen heten ze nu Maple. Met hun met Britpop doordrenkte rock 'n roll zullen ze iedereen op de festivalweide eens flink wakker schudden.

A.ROSE electronic pop

A.ROSE electronic pop Tijd: 14.30 uur • Podium: Oerwaus

Aanstekelijke electropop met een rauw randje. Deze Amsterdamse formatie, onder leiding van de Britse Anna-Rose Clayton, werd geïnspireerd door Tove Lo, MØ en Lorde. Na een succesvolle Popronde-tour én een eerste single is het nu tijd voor Over De Top Festival!

Tommie en de schatkaart kindervoorstelling

Tommie en de schatkaart kindervoorstelling Tijd: 13.45 uur • Podium: Jukebox

Tommie vindt een schatkaart maar voordat hij bij de schat kan komen moeten er allemaal opdrachten gedaan worden. Kan jij hem helpen?

Fort Siësta Latin

Fort Siësta Latin Tijd: 15.30 uur • Podium: Fort Fiësta

Start de zondag in de zomerse sferen van Fort Siësta. Latin-sounds uit de speakers, hangmatjes en cocktails binnen handbereik. DJ Thomas Bussink laat menig vrouwenhart een keer overslaan en lichaamstemperaturen gaan naar standje ‘Feelin’ Hot Hot Hot!’. Chillen, dansen, sjansen. Alles mag.

Hitmachine party

Hitmachine party Tijd: 17.30 uur • Podium: The Jukebox

Deze jonge conservatoriumstudenten slingeren het feest aan in The Jukebox. Van golden oldies tot knallers uit de zeroes; van Nena tot Bon Jovi; van Queen tot Bruno Mars. Lekkere hitjes in je bakkes!

Gospelviering Muzikale mis

Gospelviering Muzikale mis Tijd: 10.00 uur • Podium: Jukebox

Op zondagochtend vindt er een swingende gospelviering plaats in de Jukebox tent op ons festivalterrein. Popkoor Friends zorgt voor de muzikale invulling en nodigt gastmuzikanten van St. Swibertus en Dokter’s Swingende Infuustoeters uit op het podium. Iedereen is van harte welkom en de toegang tot deze ‘mis’ is helemaal gratis!

Fort Fiësta DJ’s Knallen!

Fort Fiësta DJ’s Knallen! Tijd: Za. 22.00 - Zo. 20.30 uur • Podium: Fort Fiësta

Vorig jaar besloten Pim Pam Pompen, Thom & Jerry en DJ-Team Bas Vol Gas & Domi Bling tijdens Over De Top om de handen ineen te slaan. Meer dan tien shows in deze samenstelling volgden. Riemen vast, helm op, glazen de lucht in en hopen dat Fort Fiësta er Zondag nog staat.

Tintype Portraits fotografie

Tintype Portraits fotografie Tijd: 14.00 - 20.00 uur • Podium: festivalterrein

Laat een uniek fotoportret maken met de technieken en chemische processen uit het jaar 1851.

Gerda Glitter glitter & glamour

Gerda Glitter glitter & glamour Tijd: 14.00 - 21.00 uur • Podium: festivalterrein

Gerda Glitter komt straight from America om jullie te vertellen over gezondheid en seksualiteit. Wil jij meer weten over hoe je moet zoenen of word jij liever uitgedaagd om keihard tegen jouw vrienden te racen?

Beauty & the Barber the make-over experience

Beauty & the Barber the make-over experience Tijd: ??? uur • Podium: op het festivalterrein

Bij deze mobiele Barbershop kan je je helemaal laten gaan als het om een trendy nieuwe festival look gaat.

Paultje Post persoonlijke postbode

Paultje Post persoonlijke postbode Tijd: ??? uur • Podium: festivalterrein

Wil jij iemand wat vertellen of moet je wat van het hart? Wil jij die stralende chick nu toch eindelijk eens laten weten wat jij voor haar voelt? Paultje Post helpt je graag! Hij zorgt er persoonlijk voor dat jouw boodschap bij de juiste persoon terecht komt.

De Pilspoezen festiveersters

De Pilspoezen festiveersters Tijd: ??? uur • Podium: festivalterrein

Sta je net lekker met je blije kop mee te deinen op de muziek, is drankje op! In plaats van wachten aan de bar op twee handen vol bier, schakel je onze pilspoezen in die graag op pad gaan om jullie te voorzien van de nodige drankjes.

Magic Church fashion extravaganza

Magic Church fashion extravaganza Tijd: hele dag uur • Podium: Kerk

Laat je in de kerk omtoveren door de mensen met een creatieve missie. Maak de blits in een doldwaze nieuwe outfit!

De schaakmatties denksport

De schaakmatties denksport Tijd: ??? uur • Podium: Festivalterrein

Tussen de biertjes door je hersenen blijven trainen? Dat kan! Onze hoog gekwalificeerde schaakmatties dagen je uit voor een potje hokjesdenken op niveau.

CHAOS! kunstproject

CHAOS! kunstproject Tijd: 14.00 - 20.00 uur • Podium: Festivalterrein

Creatieve Humoristische Aquatische Optische Samensmelting, oftewel: CHAOS! Dit kunstproject is een verzameling van artistieke visies van de leerlingen van het Rietveld Lyceum in Doetinchem.