Supermoon funk

Supermoon funk Tijd: 18.00 uur • Podium: Coco Loco

Voetjes van de vloer! Deze funkband uit Enschede speelt vette funk met zware groove en dikke harmonieën. Vanuit een groot scala aan verschillende achtergronden creeëren de vijf bandleden een doordachte mix van pop, fusion, inclusief meerstemmige koortjes, gegoten in een strak funk jasje.

Knarsetand electropunk

Knarsetand electropunk Tijd: 22.00 uur • Podium: Oerwaus

Knarsetand is terug! En hoe! Ruiger en energieker dan ooit tevoren en ze zijn op een missie met één duidelijke boodschap: welcome to the mad house! De zeven bandleden bezorgen je een daverend geluid vol breakbeat, electronica en garagepunk, doordrenkt met balkan en cumbia.

Dokter Watjes dialectrock

Dokter Watjes dialectrock Tijd: 20.00 uur • Podium: The Rumble

Vier tukkers uut Hengevelde en een Achterhoeker met een halfzachte B besloten ooit een bandje op te richten. Muzikaal vliegt het eigenlijk alle kanten op en er wordt gezongen in het Nederlands, Twents en een mengelmoes hiervan. Liedjes over vrouwen en andere demonen, softporno en tabakswaren.

Best of Foo Foo Fighters tribute

Best of Foo Foo Fighters tribute Tijd: 23.00 uur • Podium: The Rumble

Na jaren met elkaar mailen, bellen en een hok vol postduiven later, is het ons ein-de-lijk gelukt om de beste Foo Fighters tribute naar Over De Top te halen! Deze profs spelen het volledige hitbestand van de Foo’s zo strak als een nieuw paar schoenen.

Polynation live techno / ambient

Polynation live techno / ambient Tijd: 19.00 uur • Podium: Oerwaus

Als je een plaat van Polynation op zet denk je misschien dat je een producer hoort die op zijn slaapkamer de mooiste beats in elkaar heeft gedraaid. Maar Polynation is véél meer dan elektronische muziek uit een computer. Polynation is namelijk de zinderende live-act van drummer Hessel Stuut en toetsenist/producer Stijn Hosman. Samen zetten ze een vette show neer met muziek waarin elementen van techno en ambient duidelijk hoorbaar zijn.

Ooostblok balkan / ska / gypsy

Ooostblok balkan / ska / gypsy Tijd: 21.00 uur • Podium: Coco Loco

Als je als festival een rider krijgt waarin de band vraagt om een kuub wodka, drie kilo biefstuk en twee Poolse barvrouwen zonder tanden, dan weet je het wel. Dat wordt een feestje. Deze in bontjas gehulde heren krijgen iedereen aan het dansen met traditionele gypsy, ska en balkan. Nazdrowje!

Living Room Heroes southern soul rock

Living Room Heroes southern soul rock Tijd: 16.00 uur • Podium: Oerwaus

De new roots en southern soul rock van Living Room Heroes heeft veel raakvlakken met artiesten als The Woodbrothers, The Black Crowes en Tedeschi Trucks Band. De muziek van het Nijmeegse kwartet varieert van klein en zoet naar opzwepend en energiek. Van rauw en smerig tot melodieus en virtuoos.

PEER indierock

PEER indierock Tijd: 17.00 uur • Podium: The Rumble

In de paspoorten van de bandleden van PEER staan de geboortejaren 1998 en 1999. Deze broekies uit Middelburg spelen energieke indierock die in je hoofd blijft hangen. Misschien zijn we te kort door de bocht als we ze de Arctic Monkeys in hun beginjaren noemen, maar als je naar ze kijkt en luistert weet je wel wat we bedoelen.

Thomas Bussink billentrillen en dijenglijen

Thomas Bussink billentrillen en dijenglijen Tijd: 19.00 uur • Podium: Fort Fiësta

Ongekend en ongeremd keihard met die heupjes wiegen, die billen laten trillen en smerig glijden met je dijen. Zet er dan ook nog even een DJ neer met de looks van Thomas Bussink en het plaatje is visueel ook nog eens aantrekkelijk. Dit wordt héérlijk glijden en schuren op de beste RnB, latin en Moombahton.

Contra Fools reggae / ska

Contra Fools reggae / ska Tijd: 15.00 uur • Podium: Coco Loco

Cocktailtje in de hand, zonnebril op je smoel en de fijne funky deuntjes van Contra Fools. Wat wil je nog meer? De Winterswijkse reggae/ska formatie Contra Fools neemt je mee in de vibes van Kingston Town. Jah man!

Pim Pam Pompen plaatjes rammen

Pim Pam Pompen plaatjes rammen Tijd: 22.00 uur • Podium: Fort Fiësta

De hele reden dat Fort Fiësta nu gebouwd is. Hij sloopte vorig jaar eigenhandig Hutje Mutje en mag het nu dunnetjes over doen in zijn eigen Fort Fiësta. Dat de tent heel blijft is geen garantie, dat het een bruut feest wordt natuurlijk wel. Oftewel, Zagen, Schuren en Hakken op klompen: Dit is Pim Pam Pompen!

DJ Bjerne house / dance

DJ Bjerne house / dance Tijd: 16.00 uur • Podium: Fort Fiesta

Deze muzikale Lochemmer is met zijn 13 jaar de jongste artiest op Over De Top! DJ Bjerne zal op zaterdagmiddag Fort Fiësta op z'n kop zetten met zijn gelikte house- en danceshow. Stilstaan is gewoonweg onmogelijk!

Zero Tolerance billentrillen en dijenglijen

Zero Tolerance billentrillen en dijenglijen Tijd: 18.00 - 19.00 uur • Podium: Fort Fiësta

Twee jonge gasten uit Arnhem die jou meenemen in een muzikale rollercoaster van de gladde ‘dijenglijers’ tot lekkere house rammers!

Hottub Experience neem je badkleding mee

Hottub Experience neem je badkleding mee Tijd: 12:00 - 00.00 uur • Podium: festivalterrein

Neem je zwemkleding mee want er komen een aantal op hout gestookte hottubs waar je heerlijk in kan relaxen terwijl je uitkijkt over het festivalterrein! Neem er een cocktail of biertje bij en je 'hottub experience' is compleet! Remember; what happens in the hottub, stays in the hottub! ;)

DOT knutselen en kliederen

DOT knutselen en kliederen Tijd: 12.00 - 18.00 uur uur • Podium: festivalterrein

Zin om met je vriendjes lekker een middag creatief bezig te zijn? De dames van DOT staan ook dit jaar weer met hun gezellige vintage camper bij ons op het festival. Luifel uit, tafel en stoeltjes eronder, knutselen maar! Wat je ook maakt, het is altijd goed!

Traudes hiphop / elektronische pop

Traudes hiphop / elektronische pop Tijd: 23.00 uur • Podium: Coco Loco

Matthijs van Nieuwkerk moest denken aan Eminem, wij wel een beetje aan Chef’Special. Hoe dan ook, ergens op de grens van hiphop en op het randje van elektronische pop vind je Traudes! Deze 3FM Serious Talent band staat garant voor strakke beats, sterke teksten, een groovy liveshow en gruwelijk veel energie!

Los Paja Brava cumbia / rock / ska

Los Paja Brava cumbia / rock / ska Tijd: 21.00 uur • Podium: Coco Loco

Weer of geen weer, als Los Paja Brava speelt schijnt de zon altijd! Los Paja Brava is een eclectische potpourri met een in-your-face-attitude. De band speelt een mix van cumbia, rock, ska en surf. Daar móét wel op gedanst worden. En dat is maar goed ook, want volgens de band is het geen geslaagde show als er geen schoenen versleten worden op de dansvloer.

Jan Terlouw Junior & The Nightclub jazz / soul

Jan Terlouw Junior & The Nightclub jazz / soul Tijd: 15.30 uur • Podium: The Rumble

Inderdaad, de kleinzoon van. Deze nazaat uit een familie van schrijvers en componisten neemt je mee in een muzikale film noir: smooth, dark, sweaty & swinging. Waan je even in het decor van een jaren ‘20 nachtclub en laat je meevoeren door bezeten jazzvingers, diepe elektronische bassen en vintage soulzang.

Wakki funk / fusion / jazz

Wakki funk / fusion / jazz Tijd: 14.15 uur • Podium: Coco Loco

Wakki is een feestje! Deze zeskoppige formatie laat je grooven, poppen, skanken en swingen op een mix van jazz en funk. Ze worden geïnspireerd door o.a. Snarky Puppy, James Brown, Pink Floyd, Santana en Led Zeppelin. Dat wordt dansen dus.

Chaos Club electronic dance duo

Chaos Club electronic dance duo Tijd: 19.00 uur • Podium: Oerwaus

Rauwe vette dance, niet uit een USB stick, maar live gespeeld door een beest van een drummer en een zeer getalenteerd zanger/toetsenist/producer! Liefhebbers van The Prodigy, Faithless, Pendulum en/of Deadmau5 willen dit niet missen.

Komodo exotische rock & roll

Komodo exotische rock & roll Tijd: 17.45 uur • Podium: The Rumble

Komodo is eigenlijk per ongeluk ontstaan: een vriendschappelijk bezoekje van Tommy Ebben aan Gino Bombrini (Skip & Die) liep uit op een onverwacht lekker nummer. Acht nummers en een live-band later is het tijd om op het podium te klimmen. Door hun psychedelische rock ’n roll zitten muziekstijlen van over de hele wereld verweven. Gruizig maar catchy, raar maar wel heul dansbaar.

Amartey afropop / reggae / R&B

Amartey afropop / reggae / R&B Tijd: 16.30 uur • Podium: Coco Loco

Opgegroeid in de Bijlmer begon Amartey al op jonge leeftijd muziek te produceren. Hij koos niet voor hiphop zoals zijn leeftijdgenoten want de muziek uit moederland Ghana sprak hem meer aan. Hij mixt zijn roots met reggae, R&B en hiphop. Met meer dan 1 miljoen streams op Spotify blijkt dat een uitstekende cocktail!

PEERtoftheater pop-up theater

PEERtoftheater pop-up theater Tijd: 14.00 - 18.00 uur • Podium: festivalterrein

De dames van Peer maken wachten leuk! Wachten ... waarop? Een prins op het witte paard, een bus, trein of wacht je op beter weer? Pop-up theater met weinig woorden voor jong en oud.

Nieuwegrond Nederpop

Nieuwegrond Nederpop Tijd: 16.45 uur • Podium: Oerwaus

Fuck die gure regen, vanaf nu schijnt de zon weer! Nieuwegrond neemt je met eigenzinnige Nederpop met een jaren 80's randje mee naar witte stranden en de wereld van cabrio's, cocktails en coupe soleil. Klinkt als een mash-up van Doe Maar en de soundtrack van Miami Vice. Kom eens effe uit die winterdip!

The Hillbilly Moonshiners radiohitjes in een Redneck jasje

The Hillbilly Moonshiners radiohitjes in een Redneck jasje Tijd: 22.00 uur • Podium: The Rumble

We hebben ze rechtstreeks uit het smerige moeraswater van Louisiana getrokken: The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band. Deze ongemanierde zuiderlingen stoppen jouw favoriete radiohitjes van Beyoncé, Bon Jovi en Katie Perry in een Redneck jasje, Bayou Style!

Mary Miracle’s Crazy Lip Sync Show hysterisch meezingfeest

Mary Miracle’s Crazy Lip Sync Show hysterisch meezingfeest Tijd: 22.30 uur • Podium: The Jukebox

Vorig jaar gaf de grande dame van de guilty pleasures, diva extraordinaire, the one and only Miss Mary Miracle al een voorproefje van haar Crazy Lip Sync Show. In 2018 is ze terug met haar girl squad: méér absurditeit, méér circus, méér gender blender en nóg meer vieze, smerige hits om mee te zingen!

HEIZA melodische rock

HEIZA melodische rock Tijd: 13.15 uur • Podium: The Rumble

Deze vijfkoppige band uit het oosten van het land speelt rockmuziek met mooie melodieën, stevige grooves en af en toe een hint naar de jaren negentig. HEIZA wordt geïnspireerd door bands als Soulwax, Beck en Band of Skulls. Zoals ze het zelf zeggen: prima te behappen voor jongens én meisjes.

De Skaggers ska / reggae

De Skaggers ska / reggae Tijd: 18.45 uur • Podium: Coco Loco

De Skaggerz zingen over de liefde, sprookjes, pensioenen en te dure concertkaartjes. Over hoe mooi de wereld is, of juist niet. Dit alles gehuld in een kleurrijke jas van dampende ska met een meer dan ruig reggaerandje.

Sweaty Disco 80's & 90's spandex hits

Sweaty Disco 80's & 90's spandex hits Tijd: 21.30 uur • Podium: The Jukebox

Rekken, strekken, bootcamp en dikke hits! Dit DJ-duo brengt de grootste 80’s en 90’s hits met fitness, spandex en zweet. Een potje ongegeneerd dansen op David Hasselhoff, Griet Titulaer, Mr. Oizo en Wham.

Taylor Made acrobatiek workshop

Taylor Made acrobatiek workshop Tijd: 13.45 & 15.45 uur • Podium: The Jukebox

Heb jij altijd al gedroomd van het circus of ben je gek op acrobatiek? Taylor Made geeft op zondagmiddag twee workshops in luchtacrobatiek. Hij laat in een veilige omgeving zien hoe leuk het is om op kop in klimdoeken te hangen of om een paal te zwieren. Daarna mag je dit zelf ook proberen! Hoe stoer is dat?!

Magistraal Soundsystem

Magistraal Soundsystem techno

Magistraal Soundsystem techno Tijd: 21.00 uur • Podium: Oerwaus

De technoboys van Magistraal nemen 's avonds de Oerwaus over. Met een sterke visie en een vastberaden missie doorbreekt dit collectief de muzikale grenzen in de Achterhoek en bouwt het aan een langverwachte techno scene. Door een unieke setting en set-up gaan ze als Magistraal Soundsystem all night B2B2B draaien inclusief live-elementen. Dus doe die danspatta's aan want deze heren weten hoe ze een feestje moeten geven!

DJ Slick hete hits

DJ Slick hete hits Tijd: 18.00 uur • Podium: Fort Fiësta

Wie kent de beste man niet?! Al 15 jaar draait 'ie op menig feestje de pannen van het dak. Slick Rik vliegt even 30 jaar door de tijd heen om de fundering alvast voor te bereiden op het sloopwerk dat er de in de uren daarna plaats gaat vinden. Niet te missen!

Hibakusha metal

Hibakusha metal Tijd: 20.00 uur • Podium: The Rumble

Hibakusha is de term die wordt gebruikt om de groep overlevenden van een atoomramp aan te duiden, aldus Wikipedia. Dit geeft in ieder geval aan met welke kracht deze metalband zijn nummers in je strot duwt. Tot in de moshpit!

King Boogie classics uit je vaders platenkast

King Boogie classics uit je vaders platenkast Tijd: 19.30 uur • Podium: The Jukebox

Deze Achterhoekse jongens zaten al vroeg in de platencollectie van hun vaders te rommelen. King Boogie speelt de dampende hits van Elvis, The Beatles, Queen en de Stones. Dansen is verplicht!

Roy van Doorn early rave

Roy van Doorn early rave Tijd: 19.30 uur • Podium: Fort Fiësta

RAVE RAVE EARLY RAVE! De afgelopen jaren was 'ie onmisbaar op Over De Top en ook dit jaar is hij gewoon weer van de partij. Roy van Doorn draait bikkelharde early rave plaatjes, de kenners weten ‘m inmiddels te vinden en er wordt nog steeds nagepraat over zijn sets van de afgelopen jaren. Nog nooit gezien? Ga je schamen en bereid je vast voor, dit wordt de eerste van vele keren!

Festivalobers laat je bedienen

Festivalobers laat je bedienen Tijd: ??? uur • Podium: festivalterrein

Lig jij net heerlijk te chillen in het gras… is je drankje op!! Daar hebben onze festivalobers de oplossing voor. Zij lopen graag voor jou naar de bar om ervoor te zorgen dat je niet uitdroogt.

Cloud Cukkoo dansbare psychpop

Cloud Cukkoo dansbare psychpop Tijd: 14.30 uur • Podium: Oerwaus

Geef je over aan een trip naar Cloud Cukkoo Land; een wereld die beeft op dansbare ritmes, omringd wordt door swampy sounds en waar zwoele vocalen je verleiden. De vierkoppige band uit Nijmegen maakt dansbare psychpop en wordt geïnspireerd door bands zoals Warpaint, Alabama Shakes en Massive Attack.

Bas Vol Gas & Domi Bling feestkneiters

Bas Vol Gas & Domi Bling feestkneiters Tijd: 16.00 uur • Podium: Fort Fiësta

Als we dit DJ-team mogen geloven blijft er op zondag niets meer van ons feestcafé Fort Fiësta over. Dit duo, bestaande uit een DJ en een MC, draait de lekkerste, foutste en hardste feestplaten uit de jaren '90 tot muziek van nu.

Mike Gerritsen party extravaganza

Mike Gerritsen party extravaganza Tijd: 14.00 uur • Podium: Fort Fiësta

Confetti, opblaaskrokodillen en flamingo's op een stokje. Alles wat ook maar los of vast zit vliegt tijdens de show van Mike Gerritsen door Fort Fiësta. Dansen op zijn hyperactieve mixen is misschien wel zwaarder dan een gemiddelde workout in de sportschool. Vlammen!

School’s Out covers

School’s Out covers Tijd: 17.30 uur • Podium: The Jukebox

De krant noemt ze ‘misschien wel de meest talentvolle band van Lichtenvoorde’. Dat vonden we natuurlijk wel interessant. Ondanks hun jonge leeftijd, spelen ze de golden oldies van The Police, Bryan Adams en The Doobie Brothers. Toch schuwen ze ook de kneiters van nu niet. Feestje!

Thom & Jerry Show meezingfeest

Thom & Jerry Show meezingfeest Tijd: 20.30 uur • Podium: Fort Fiësta

Noem Thom & Jerry, dan zeg je feest, smartlappen, Schlagers, karaoke en nog veel meer fijne deuntjes. Over De Top wordt een van hun laatste optredens dit jaar, dus wees erbij!

DJ Youri house / moombahton

DJ Youri house / moombahton Tijd: 15.00 uur • Podium: Fort Fiësta

Nog maar vijftien jaar, maar nu al een tal van optredens op zijn naam staan! Dit DJ-talent uit Neede draait al sinds zijn negende plaatjes en zijn grootste droom is om het niveau van Afrojack en Tiësto te evenaren! Op de Over De Top zondag staat Youri in de gezelligste kroeg van het festival: Fort Fiësta.

Megafeestdagen spektakelfestijn sinterkerstennieuw meezinghits

Megafeestdagen spektakelfestijn sinterkerstennieuw meezinghits Tijd: 20.30 uur • Podium: Fort Fiësta

Carnaval is écht nog niet achter de rug en Sinterklaas is gewoon jarig vandaag. All I want met Pinksteren is Youuuuuuu! Alle feestdagen die je kent gieren we gewoon door de Fort Fiësta speakers heen. Doen we gewoon, want feest!

Zandbakfestijn wie bouwt het grootste zandkasteel?

Zandbakfestijn wie bouwt het grootste zandkasteel? Tijd: 12.00 - 18.00 uur • Podium: festivalterrein

In ons zandbakfestijn kunnen kinderen met hun vriendjes fantastische zandkastelen bouwen en zandgebakjes
maken. En als het écht mooi weer is, komt er misschien ook nog wel water bij. Extra leuk voor papa en mama.

Mike Muldesto house / hardstyle

Mike Muldesto house / hardstyle Tijd: 13.00 uur • Podium: Fort Fiësta

Deze jonge hond uit Neede staat te springen om Fort Fiësta te openen op de zondag van Over De Top. Mike Muldesto draait alles waarmee je een grandioos feest kunt bouwen, van house tot hardstyle, maar ook van een Nederlandstalige kneiter is Mike niet vies!

Metal Disco rammen

Metal Disco rammen Tijd: 22.30 uur • Podium: Fort Fiësta

Anderhalf uur stembandfitness voor gevorderden. Is er ruimte voor een circlepit? Waarschijnlijk niet. Maar we gaan gewoon lekker rondjes rennen met z’n allen als de DJ daarom vraagt. SLAYEEEEER!