pat smith

Pat Smith singer / songwriter

Pat Smith singer / songwriter Tijd: 18.00 uur • Podium: The Chill Out

Maak kennis met Pat Smith: pro surfer, drum and bass MC en zanger. Met Splendid speelde hij op festivals als Lowlands, Parkpop, Sziget en Fusion. Nu zet hij een nieuwe stap met zijn solo EP ‘Lighthouse’, waaraan hij werkte met producers Jan van Wieringen en Robin Veldman (Caro Emerald).

casa de la muerte

Casa de la Muerte polkarock

Casa de la Muerte polkarock Tijd: 19.00 uur uur • Podium: The Rumble

Door MusicFrom bestempeld tot één van de beloftes van het jaar. Zwarte humor, gebracht in een explosie van polka en rock, met de boodschap dat je het leven moet vieren! Je kunt immers nog lang genoeg dood zijn.

Marianne Sveen Anne Marit Bergheim

Marianne Sveen & Anne Marit Bergheim singer / songwriter

Marianne Sveen & Anne Marit Bergheim singer / songwriter Tijd: 21.00 uur • Podium: The Chill Out

Marianne Sveen en Annemarit Bergheim, afkomstig uit Noorwegen, hadden wereldwijd succes met Katzenjammer. Katzenjammer houdt even pauze. En daarom staan ze op Over De Top met hun fonkelnieuwe project!

buurman en buurman

DJ’s Buurman & Buurman 90’s & 00’s

DJ’s Buurman & Buurman 90’s & 00’s Tijd: 22.30 uur • Podium: Hutje Mutje

Deze Aaltense buurmannen (ja, echt!) draaien de fijnste 90’s en 00’s classics voor je aan elkaar en gieten er hun eigen Buurman & Buurman sausje overheen. Feest der herkenning gegarandeerd!

Thomas Bussink

Thomas Bussink house

Thomas Bussink house Tijd: 21.00 uur • Podium: Hutje Mutje

De 25-jarige Thomas Bussink uit Aalten stond de afgelopen jaren al op ADE, Festivaart en Project X Lichtenvoorde. Op de zaterdagavond van Over De Top zal hij iedereen in Hutje Mutje omver blazen met zijn dansbare tracks.

Blow Out

Blow Out EDM

Blow Out EDM Tijd: 19.30 uur • Podium: Hutje Mutje

Onder de naam Blow Out draait Mischa Stellinga de fijnste dance nummers voor je aan elkaar. Hij spinde de platen al eens in Spanje, maar de Achterhoek is zeker nog niet te klein voor dit opkomende talent. Zet je schrap voor een flink feestje!

Mike Gerritsen house / moombahton

Mike Gerritsen house / moombahton Tijd: 18.00 uur • Podium: Hutje Mutje

Schudden met die billen! Mike Gerritsen draait de fijnste moombahton beats en house platen voor je in Hutje Mutje. Bereid je voor op sitdowns, confetti, opblaasdieren en een gruwelijke party.

DJ Youri house

DJ Youri house Tijd: 16.00 uur • Podium: Hutje Mutje

Nog maar veertien jaar, maar nu al een tal van optredens op zijn naam staan! Dit DJ-talent uit Neede draait al sinds zijn negende plaatjes en zijn grootste droom is om het niveau van Afrojack en Tiësto te evenaren! Op de Over De Top zaterdag opent Youri het feest in de gezelligste kroeg van het festival: Hutje Mutje.

marlot

Marlot singer / songwriter

Marlot singer / songwriter Tijd: 16.15 uur • Podium: The Chill Out

Marlot Leemrijse, studerend aan het Conservatorium in Utrecht, schrijft puntgave liedjes, aanstekelijke melodieën en is een ontwapenende frontvrouw. Samen met haar eigen band speelt ze dansbare pop met een rauw randje.

collectief explosief

Collectief Explosief vintage soul / jazz

Collectief Explosief vintage soul / jazz Tijd: 22.00 uur • Podium: The Rumble

De zeskoppige formatie serveert een aanstekelijke cocktail van moderne jazz en vintage pop uit de jaren ’50. Maar als je wat dieper in het glaasje kijkt, voel je de rauwe soul-jazz, rock ‘n roll en surf invloeden opborrelen.

monta and mothers groovebox

Monta & Mothers Groovebox hip hop / funk

Monta & Mothers Groovebox hip hop / funk Tijd: 23.00 uur • Podium: Coco Loco

Deze Rotterdamse groovende hip-hop band doet ons denken aan Typhoon. Monta deelt tekstueel rake klappen uit. De band knalt er onderdoor met sterke rock, jazz en funk invloeden. Terechte winnaars van de Music Matters Award.

rude walkin

Rude Walkin’ reggae / dub

Rude Walkin’ reggae / dub Tijd: 17.00 uur • Podium: Coco Loco

Reggaesongs met een vintage feel in een modern jasje. Deze Amsterdamse dubreggaeformatie bewijst dat goede reggae tijdloos is. Zeven chille rudeboys geven klassieke roots reggae en dubreggae een overtuigende reboot naar 2017.

scheepskameel

Scheepskameel balkan / ska

Scheepskameel balkan / ska Tijd: 20.00 uur • Podium: Coco Loco

Ze mixen opzwepende Balkanmuziek met tranentrekkende Roma-traditionals en moddervette ska-ritmes. Hun muziek is voorzien van oer-Hollandse teksten met typische zigeuner thema’s zoals drank, dans en feest.

swingo disco bingo

Swingo Disco Bingo muzikale bingo

Swingo Disco Bingo muzikale bingo Tijd: 16.00 + 20.00 uur • Podium: Hutje Mutje

Terwijl je gezellig danst en een biertje drinkt, streep je de hits die voorbijkomen weg op je bingokaart. Kaart vol? BINGO! Haast je dan naar de DJ voor leuke prijzen.

Roy van Doorn old school hardcore

Roy van Doorn old school hardcore Tijd: 20.00 uur • Podium: Hutje Mutje

Roy van Doorn is al heel wat jaren actief als veelzijdig DJ en producer. Veel van zijn muziek word o.a. gebruikt door techno koning Carl Cox! Speciaal voor Over De Top gaat hij terug naar zijn roots en komt hij met een set vol hardcore stamp klassiekers

Cynbel indierock

Cynbel indierock Tijd: 15.30 uur • Podium: The Rumble

Goede liedjes, daar begint het mee, zo bewijst ook het verhaal van CYNBEL. De eerste twee singles leveren de band een dikke tour door Nederland met de Popronde, live-optredens bij 3FM en Radio 1, de aftershow van Kensington bij Club Ziggo, het voorprogramma van Raglans en een hit op Spotify op! Niet verkeerd, voor een band die pas twee jaar bestaat.

loco club 2

Loco Club freestyle

Loco Club freestyle Tijd: 21.30 uur • Podium: Hutje Mutje

Vorig jaar brak 'ie in Hutje Mutje letterlijk de tent af, dit jaar doet ie 't nog eens dunnetjes over. Pete Sebastien tovert Hutje Mutje om in de Loco Club. Hij neemt de lompste platen mee, 'n dikke subwoofer ondersteunt z'n speakers en er is zoveel confetti dat je het op de woensdag na Pinksteren nog uit je bilnaad vist.

escaperoom

Escape Room interactief spel

Escape Room interactief spel Tijd: 12.00 - 22.00 uur • Podium: festivalterrein

Welkom in de kleinste escaperoom van Nederland! Je hersens kraken, je voelt en ziet van alles, de tijd tikt. Je staat in een bijbelse schatkamer, een schatkamer die nooit uitgeput raakt. Er is telkens weer iets nieuws te ontdekken. Lukt het jou om je hoofd koel te houden om te ontdekken wat er vroeger is gebeurt in deze mysterieuze kerk?

Peer tof theater

Peer Tof Theater pop-up theater

Peer Tof Theater pop-up theater Tijd: tussen 16.00 en 18.00 uur • Podium: festivalterrein

De dames van Peer maken wachten leuk! Wachten ... waarop? Een prins op het witte paard, een bus, trein of wacht je op beter weer? Pop-up theater met weinig woorden voor jong en oud.

Magistraal Soundsystem

Magistraal Soundsystem techno

Magistraal Soundsystem techno Tijd: 21.00 uur • Podium: Area 5.1

Techno event Magistraal neemt 's avonds area 5.1 onder haar hoede. Met een sterke visie en een vastberaden missie doorbreekt de organisatie de muzikale grenzen in de Achterhoek en bouwt het aan een langverwachte techno scène. Door een unieke setting en setup gaan de heren deze avond All- Night B2B2B draaien inclusief live elementen. Dit doen ze als Magistraal Soundsystem. Dus doe die dans patta's aan want deze heren weten hoe ze een feestje moeten geven!

Mary Miracle’s Lip Sync Show hysterisch meezingfeest

Mary Miracle’s Lip Sync Show hysterisch meezingfeest Tijd: 21.00 uur • Podium: The Jukebox

Deze partydiva extravaganza zal samen met haar collega drag queens de hele Jukebox aan het meezingen krijgen.

Mamihlapinatapai latin / balkan / flamenco

Mamihlapinatapai latin / balkan / flamenco Tijd: 23.00 uur • Podium: Coco Loco

'Mamihlapinatapai' wordt beschouwd als een van de moeilijkste woorden om te vertalen en dat geldt ook voor het omschrijven van deze band. Niet eenvoudig, wel lekker! Er vliegen zoveel muzikale genres om je oren dat we eigenlijk niet weten hoe we ze moeten omschrijven. Latin, Balkan, Jazz, Reggae en Flamenco; het komt allemaal voorbij!

mr nice

Mr. Nice funk / soul / disco

Mr. Nice funk / soul / disco Tijd: 22.30 uur • Podium: The Jukebox

De meest groovy coverband van Nederland! Met de soulvolle stem en smashing dance moves van zanger Jared Grant (die je kunt kennen van The Voice) is stilstaan onmogelijk! James Brown, eat your heart out!

Hillbilly Hottub Experience neem je badkleding mee

Hillbilly Hottub Experience neem je badkleding mee Tijd: 12:00 - 00.00 uur • Podium: festivalterrein

Neem je zwemkleding mee want er komen een aantal op hout gestookte hottubs waar je heerlijk in kan relaxen terwijl je uitkijkt over het festivalterrein! Neem er een cocktail of biertje bij en je 'hottub experience' is compleet! Remember; what happens in the hottub, stays in the hottub! ;)

Tropical Party Sound System tropische hitmachine

Tropical Party Sound System tropische hitmachine Tijd: 19.30 uur • Podium: The Jukebox

Tropical Party Sound System. De naam zegt ALLES. Er is een sound system. Het klinkt, ruikt en voelt tropical en dat het een party wordt, da’s een feit! We gaan een flink potje ouderwets feesten op de beste tropische hits uit de muziekgeschiedenis!

holymen

Holymen grunge / stonerrock

Holymen grunge / stonerrock Tijd: 17.45 uur • Podium: The Rumble

Verwacht bloederige snaren en pompende drums. Holymen klinkt luid, sexy, bitter en zoet. Met als inspiratie muziek van o.a. Queens of the Stone Age, Nirvana en Biffy Clyro maakt dit trio een moderne vorm van grunge en stonerrock.

Terra Volta

Terra Volta reggae / ska / balkan

Terra Volta reggae / ska / balkan Tijd: 14.15 uur • Podium: Coco Loco

Met deze blije muzikanten op ons podium toveren we gegarandeerd een glimlach op je gezicht! Deze zevenkoppig band speelt een vrolijke mix van smaken en aroma's uit alle hoeken van de wereld.

reptielenshow

De Reptielenshow educatief / entertainment

De Reptielenshow educatief / entertainment Tijd: 2 x 0,5 uur • Podium: Festivalterrein

Gifslangen, vogelspinnen, leguanen en krokodillen op ons festivalterrein. Is dat wel zo'n goed idee??? Volgens Ferry Torrez hoeven we ons geen zorgen te maken, maar spannend wordt het zeker! Durf jij te komen kijken?!

the jig

The Jig funk / jazz

The Jig funk / jazz Tijd: 16.30 uur • Podium: Coco Loco

Met deze feest kanonnen dans je je het zweet uit je bilnaad! Drie vette blazers, een apestrakke ritmesectie en een scheurend hammondorgel zorgen voor zoetzure funk in een onversneden jazzjasje.

18 Miles hardcore / metal

18 Miles hardcore / metal Tijd: 22.00 uur • Podium: The Rumble

De Nederlandse hardcore-trots komt naar Lichtenvoorde! Ze zijn hard, agressief en woedend! Met slechts vijf bandleden creëren ze totale chaos en laten ze je in verwarring achter. Verwacht circlepits, moshpits en een stagedivende frontman!

feather and the white

Feather & the White bluesy / garage / rock 'n roll

Feather & the White bluesy / garage / rock 'n roll Tijd: ??? uur • Podium: The Rumble

Ruige riffs, slavendrijvende beats en vocalen ergens tussen Jim Morrison en Tom Waits; een duo die alles in huis heeft om The Rumble plat te spelen.

groove patada

Groove Patada latin / samba

Groove Patada latin / samba Tijd: 18.45 uur • Podium: Coco Loco

Heerlijke rauwe en overvalste ‘salsa dura’. De acht muzikanten van Groove Patada brengen hun old school latin sound in een uniek eigen jasje. Perfect om met je Mojito in de stralende zon te dansen.

Tafel van 11 hip hop / funk

Tafel van 11 hip hop / funk Tijd: 21.00 uur • Podium: Coco Loco

Na vele optredens in de Nederlandse poptempels en voorprogramma’s van Alicia Keys en Faithless besloten deze Winterswijkers dat het tijd werd voor sabbatical! En dat heeft wel ff geduurd zeg! Na een vakantie van 10 jaar hebben ze nu eindelijk besloten om opnieuw het podium te beklimmen. Een lekkere blend van rock, funk, soul, jazz en hip hop!

thaiti

Thaïti worldbeat

Thaïti worldbeat Tijd: 16.45 uur • Podium: Area 5.1

Een uiterst dansbare worldbeat-formatie met invloeden uit de R&B en 80’s disco. Bewapend met percussie, synths, vibey vocals en een gezonde liefde voor zweterige grooves streeft Thaïti er naar elk podium om te toveren tot een gran fiesta.

Sandviken

Sandviken live electro

Sandviken live electro Tijd: 19.00 uur • Podium: Area 5.1

Opgegroeid op het Zweedse platteland had Esben Sandviken alle tijd om zijn typerende, eclectische geluid te ontwikkelen. Daarmee werd hij de grondlegger van de Norrköping-sound, die zich bevindt op het grensvlak tussen subtiele techno en stevige electro. Soms licht filmisch, dan weer ironisch of speels maar altijd met een zweem van melancholie.

Lilith Effie

Lilith Effie triphop / indie

Lilith Effie triphop / indie Tijd: 14.30 uur • Podium: Area 5.1

Een combinatie van sinistere duisterheid en pure esthetiek. De elektrische harp is leidend in het geluid van de band en ondersteunt de zweverige vocals. Om de sound af te maken is er een gelijkgestemde producer en rauwe akoestische drums. Met invloeden als Portishead, SBTRKT, Massive Atack en Boards of Canada leent de muziek elementen uit verschillende genres, zoals Downtempo, Drum & Base en Indie Electronic

tio gringo

Tio Gringo country 'n roll

Tio Gringo country 'n roll Tijd: 20.00 uur • Podium: The Rumble

Tio Gringo is een combinatie van country zoals Johnny Cash en Hank Williams III, met een metal, psychobilly en rock 'n roll twist. Ze hebben hun eigen drumkit gemaakt van een cementton, een houten klomp en wat potten en pannen om het juiste stompende geluid te produceren. Get ready to get Honky-Tonked ‘up bij Tio Gringo!

satisfexy

Satisfexy pop/rock covers

Satisfexy pop/rock covers Tijd: 17.30 uur • Podium: The Jukebox

SatisFexy komt harder dan een Rolling Stone, is heter dan je girlfriend, is frisser dan je underwear en knalt harder dan een wreckingball. Deze 5-koppige formatie weet schoenzolen te laten smelten, stembanden te laten scheuren en alles en iedereen op z’n kop te zetten!