Supermoon funk

Supermoon funk Tijd: ??? uur • Podium: Coco Loco

Voetjes van de vloer! Deze funkband uit Enschede speelt vette funk met zware groove en dikke harmonieën. Vanuit een groot scala aan verschillende achtergronden creeëren de vijf bandleden een doordachte mix van pop, fusion, inclusief meerstemmige koortjes, gegoten in een strak funk jasje.

Knarsetand electropunk

Knarsetand electropunk Tijd: ??? uur • Podium: Oerwaus

Knarsetand is terug! En hoe! Ruiger en energieker dan ooit tevoren en ze zijn op een missie met één duidelijke boodschap: welcome to the mad house! De zeven bandleden bezorgen je een daverend geluid vol breakbeat, electronica en garagepunk, doordrenkt met balkan en cumbia.

Dokter Watjes dialectrock

Dokter Watjes dialectrock Tijd: ??? uur • Podium: The Rumble

Vier tukkers uut Hengevelde en een Achterhoeker met een halfzachte B besloten ooit een bandje op te richten. Muzikaal vliegt het eigenlijk alle kanten op en er wordt gezongen in het Nederlands, Twents en een mengelmoes hiervan. Liedjes over vrouwen en andere demonen, softporno en tabakswaren.

Best of Foo Foo Fighters tribute

Best of Foo Foo Fighters tribute Tijd: ??? uur • Podium: The Rumble

Na jaren met elkaar mailen, bellen en een hok vol postduiven later, is het ons ein-de-lijk gelukt om de beste Foo Fighters tribute naar Over De Top te halen! Deze profs spelen het volledige hitbestand van de Foo’s zo strak als een nieuw paar schoenen.

Polynation live techno / ambient

Polynation live techno / ambient Tijd: ??? uur • Podium: Oerwaus

Als je een plaat van Polynation op zet denk je misschien dat je een producer hoort die op zijn slaapkamer de mooiste beats in elkaar heeft gedraaid. Maar Polynation is véél meer dan elektronische muziek uit een computer. Polynation is namelijk de zinderende live-act van drummer Hessel Stuut en toetsenist/producer Stijn Hosman. Samen zetten ze een vette show neer met muziek waarin elementen van techno en ambient duidelijk hoorbaar zijn.

Ooostblok balkan / ska / gypsy

Ooostblok balkan / ska / gypsy Tijd: ??? uur • Podium: Coco Loco

Als je als festival een rider krijgt waarin de band vraagt om een kuub wodka, drie kilo biefstuk en twee Poolse barvrouwen zonder tanden, dan weet je het wel. Dat wordt een feestje. Deze in bontjas gehulde heren krijgen iedereen aan het dansen met traditionele gypsy, ska en balkan. Nazdrowje!

Living Room Heroes southern soul rock

Living Room Heroes southern soul rock Tijd: ??? uur • Podium: Oerwaus

De new roots en southern soul rock van Living Room Heroes heeft veel raakvlakken met artiesten als The Woodbrothers, The Black Crowes en Tedeschi Trucks Band. De muziek van het Nijmeegse kwartet varieert van klein en zoet naar opzwepend en energiek. Van rauw en smerig tot melodieus en virtuoos.

PEER indierock

PEER indierock Tijd: ??? uur • Podium: The Rumble

In de paspoorten van de bandleden van PEER staan de geboortejaren 1998 en 1999. Deze broekies uit Middelburg spelen energieke indierock die in je hoofd blijft hangen. Misschien zijn we te kort door de bocht als we ze de Arctic Monkeys in hun beginjaren noemen, maar als je naar ze kijkt en luistert weet je wel wat we bedoelen.

Contra Fools reggae / ska

Contra Fools reggae / ska Tijd: ??? uur • Podium: Coco Loco

Cocktailtje in de hand, zonnebril op je smoel en de fijne funky deuntjes van Contra Fools. Wat wil je nog meer? De Winterswijkse reggae/ska formatie Contra Fools neemt je mee in de vibes van Kingston Town. Jah man!

DJ Bjerne house / dance

DJ Bjerne house / dance Tijd: ??? uur • Podium: Fort Fiesta

Deze muzikale Lochemmer is met zijn 13 jaar de jongste artiest op Over De Top! DJ Bjerne zal op zaterdagmiddag Fort Fiësta op z'n kop zetten met zijn gelikte house- en danceshow. Stilstaan is gewoonweg onmogelijk!

Traudes hiphop / elektronische pop

Traudes hiphop / elektronische pop Tijd: ??? uur • Podium: Coco Loco

Matthijs van Nieuwkerk moest denken aan Eminem, wij wel een beetje aan Chef’Special. Hoe dan ook, ergens op de grens van hiphop en op het randje van elektronische pop vind je Traudes! Deze 3FM Serious Talent band staat garant voor strakke beats, sterke teksten, een groovy liveshow en gruwelijk veel energie!

Los Paja Brava cumbia / rock / ska

Los Paja Brava cumbia / rock / ska Tijd: ??? uur • Podium: Coco Loco

Weer of geen weer, als Los Paja Brava speelt schijnt de zon altijd! Los Paja Brava is een eclectische potpourri met een in-your-face-attitude. De band speelt een mix van cumbia, rock, ska en surf. Daar móét wel op gedanst worden. En dat is maar goed ook, want volgens de band is het geen geslaagde show als er geen schoenen versleten worden op de dansvloer.

Jan Terlouw Junior & The Nightclub jazz / soul

Jan Terlouw Junior & The Nightclub jazz / soul Tijd: ??? uur • Podium: The Rumble

Inderdaad, de kleinzoon van. Deze nazaat uit een familie van schrijvers en componisten neemt je mee in een muzikale film noir: smooth, dark, sweaty & swinging. Waan je even in het decor van een jaren ‘20 nachtclub en laat je meevoeren door bezeten jazzvingers, diepe elektronische bassen en vintage soulzang.

Wakki funk / fusion / jazz

Wakki funk / fusion / jazz Tijd: ??? uur • Podium: Coco Loco

Wakki is een feestje! Deze zeskoppige formatie laat je grooven, poppen, skanken en swingen op een mix van jazz en funk. Ze worden geïnspireerd door o.a. Snarky Puppy, James Brown, Pink Floyd, Santana en Led Zeppelin. Dat wordt dansen dus.

Chaos Club electronic dance duo

Chaos Club electronic dance duo Tijd: ??? uur • Podium: Oerwaus

Rauwe vette dance, niet uit een USB stick, maar live gespeeld door een beest van een drummer en een zeer getalenteerd zanger/toetsenist/producer! Liefhebbers van The Prodigy, Faithless, Pendulum en/of Deadmau5 willen dit niet missen.

Komodo exotische rock & roll

Komodo exotische rock & roll Tijd: ??? uur • Podium: Oerwaus

Komodo is eigenlijk per ongeluk ontstaan: een vriendschappelijk bezoekje van Tommy Ebben aan Gino Bombrini (Skip & Die) liep uit op een onverwacht lekker nummer. Acht nummers en een live-band later is het tijd om op het podium te klimmen. Door hun psychedelische rock ’n roll zitten muziekstijlen van over de hele wereld verweven. Gruizig maar catchy, raar maar wel heul dansbaar.

Amartey afropop / reggae / R&B

Amartey afropop / reggae / R&B Tijd: ??? uur • Podium: Coco Loco

Opgegroeid in de Bijlmer begon Amartey al op jonge leeftijd muziek te produceren. Hij koos niet voor hiphop zoals zijn leeftijdgenoten want de muziek uit moederland Ghana sprak hem meer aan. Hij mixt zijn roots met reggae, R&B en hiphop. Met meer dan 1 miljoen streams op Spotify blijkt dat een uitstekende cocktail!

Peer tof theater

PEERtoftheater pop-up theater

PEERtoftheater pop-up theater Tijd: ??? uur • Podium: festivalterrein

De dames van Peer maken wachten leuk! Wachten ... waarop? Een prins op het witte paard, een bus, trein of wacht je op beter weer? Pop-up theater met weinig woorden voor jong en oud.

The Hillbilly Moonshiners radiohitjes in een Redneck jasje

The Hillbilly Moonshiners radiohitjes in een Redneck jasje Tijd: ??? uur • Podium: The Rumble

We hebben ze rechtstreeks uit het smerige moeraswater van Louisiana getrokken: The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band. Deze ongemanierde zuiderlingen stoppen jouw favoriete radiohitjes van Beyoncé, Bon Jovi en Katie Perry in een Redneck jasje, Bayou Style!

Mary Miracle’s Crazy Lip Sync Show hysterisch meezingfeest

Mary Miracle’s Crazy Lip Sync Show hysterisch meezingfeest Tijd: ??? uur • Podium: The Jukebox

Vorig jaar gaf de grande dame van de guilty pleasures, diva extraordinaire, the one and only Miss Mary Miracle al een voorproefje van haar Crazy Lip Sync Show. In 2018 is ze terug met haar girl squad: méér absurditeit, méér circus, méér gender blender en nóg meer vieze, smerige hits om mee te zingen!

HEIZA melodische rock

HEIZA melodische rock Tijd: ??? uur • Podium: The Rumble

Deze vijfkoppige band uit het oosten van het land speelt rockmuziek met mooie melodieën, stevige grooves en af en toe een hint naar de jaren negentig. HEIZA wordt geïnspireerd door bands als Soulwax, Beck en Band of Skulls. Zoals ze het zelf zeggen: prima te behappen voor jongens én meisjes.

Sweaty Disco 80's & 90's spandex hits

Sweaty Disco 80's & 90's spandex hits Tijd: ??? uur • Podium: The Jukebox

Rekken, strekken, bootcamp en dikke hits! Dit DJ-duo brengt de grootste 80’s en 90’s hits met fitness, spandex en zweet. Een potje ongegeneerd dansen op David Hasselhoff, Griet Titulaer, Mr. Oizo en Wham.

Taylor Made acrobatiek workshop

Taylor Made acrobatiek workshop Tijd: ??? uur • Podium: The Jukebox

Heb jij altijd al gedroomd van het circus of ben je gek op acrobatiek? Taylor Made geeft op zondagmiddag twee workshops in luchtacrobatiek. Hij laat in een veilige omgeving zien hoe leuk het is om op kop in klimdoeken te hangen of om een paal te zwieren. Daarna mag je dit zelf ook proberen! Hoe stoer is dat?!

Magistraal Soundsystem

Magistraal Soundsystem techno

Magistraal Soundsystem techno Tijd: ??? uur • Podium: Oerwaus

De technoboys van Magistraal nemen 's avonds de Oerwaus over. Met een sterke visie en een vastberaden missie doorbreekt dit collectief de muzikale grenzen in de Achterhoek en bouwt het aan een langverwachte techno scene. Door een unieke setting en set-up gaan ze als Magistraal Soundsystem all night B2B2B draaien inclusief live-elementen. Dus doe die danspatta's aan want deze heren weten hoe ze een feestje moeten geven!

Hibakusha metal

Hibakusha metal Tijd: ??? uur • Podium: The Rumble

Hibakusha is de term die wordt gebruikt om de groep overlevenden van een atoomramp aan te duiden, aldus Wikipedia. Dit geeft in ieder geval aan met welke kracht deze metalband hun nummers in je strot duwt. Tot in de moshpit!

King Boogie classics uit je vaders platenkast

King Boogie classics uit je vaders platenkast Tijd: ??? uur • Podium: The Jukebox

Deze Achterhoekse jongens zaten al vroeg in de platencollectie van hun vaders te rommelen. King Boogie speelt de dampende hits van Elvis, The Beatles, Queen en de Stones. Dansen is verplicht!

Cloud Cukkoo dansbare psychpop

Cloud Cukkoo dansbare psychpop Tijd: ??? uur • Podium: Oerwaus

Geef je over aan een trip naar Cloud Cukkoo Land; een wereld die beeft op dansbare ritmes, omringd wordt door swampy sounds en waar zwoele vocalen je verleiden. De vierkoppige band uit Nijmegen maakt dansbare psychpop en wordt geïnspireerd door bands zoals Warpaint, Alabama Shakes en Massive Attack.

Bas Vol Gas & Domi bling feestkneiters

Bas Vol Gas & Domi bling feestkneiters Tijd: ??? uur • Podium: Fort Fiësta

Als we dit DJ-team mogen geloven blijft er op zondag niets meer van ons feestcafé Fort Fiësta over. Dit duo, bestaande uit een DJ en een MC, draait de lekkerste, foutste en hardste feestplaten uit de jaren '90 tot nu.

School’s Out covers

School’s Out covers Tijd: ??? uur • Podium: The Jukebox

De krant noemt ze ‘misschien wel de meest talentvolle band van Lichtenvoorde’. Dat vonden we natuurlijk wel interessant. Ondanks hun jonge leeftijd, spelen ze de golden oldies van The Police, Bryan Adams en The Doobie Brothers. Toch schuwen ze ook de kneiters van nu niet. Feestje!

DJ Youri house

DJ Youri house Tijd: ??? uur • Podium: Fort Fiësta

Nog maar vijftien jaar, maar nu al een tal van optredens op zijn naam staan! Dit DJ-talent uit Neede draait al sinds zijn negende plaatjes en zijn grootste droom is om het niveau van Afrojack en Tiësto te evenaren! Op de Over De Top zondag opent Youri het feest in de gezelligste kroeg van het festival: Fort Fiësta.