Programma The Rumble bekend!

19/03/2019

YEAH! Het volledige programma van ons rocktheater is bekend! In The Rumble lijkt het alsof je met een tijdmachine terecht bent gekomen in the American fifties. Smeer pommade in je vetkuif en “get ready to Rumble!”. Dit zijn de muzieknamen op ons rock-, blues- en metal podium!

Zaterdag

Boogie Beasts (BE)

Smerige beats, hypnotiserende slide en schreeuwende harmonica-riffs. Deze Belgische beesten vertalen hun liefde voor de electric Delta blues in een eigenzinnig geluid: een vleugje Black Keys die een potje aan het jammen zijn met John Lee Hooker tijdens een rave om vijf uur ’s ochtends… Are you ready to boogie with the beasts?

Bizkit Park (BE)

Welke gezonde tweevoeter geboren in de jaren ’70, ’80 of ’90 is nu niet vertrouwd met de middelvinger van Fred Durst, de geschifte outfits van Wes Borland of de gemaskerde tronie van Corey Taylor? Bizkit Park brengt een ode aan alle helden uit het nu-metal tijdperk: Limp Bizkit, Linkin Park, KoЯn, System of a Down, Slipknot… Vul het lijstje maar aan. Ellebogen invetten en gaan!

VanDeStraat

Een aanstekelijke mix van bekende popliedjes en Groningstalige teksten waait als een frisse wind door de Nederlandse muziekscene. De mannen van VanDeStraat brengen liedjes van onder andere Michael Jackson, Bruno Mars, Pitbull en 50 Cent met humor en Grunneger tröts. Ze zijn pas sinds begin 2016 in het wild te zien en nú al gonst het tot in den lande. VanDeStraat: nait normoal!

Zondag

Green Lizard ft. Rudeboy

De zondagavond staat in het teken van schaamteloos 90’s sentiment, dat wordt gespeeld door twee helden uit datzelfde decennium: Green Lizard en Urban Dance Squad’s energieke frontman Rudeboy. Ze speelden in het najaar van 2018 bijna elke popzaal in Nederland plat met hun energieke Tribute to The Nineties tour. Ze spelen tracks van o.a. Nirvana, Smashing Pumpkins en natuurlijk Urban Dance Squad. Kortom: beuken met die handel!

Blind Sight

In 2006 maakte metalband Blind Sight furore op festivals door heel Europa, tourden ze door Azië en deelden ze het podium met Slayer, Mastodon en Machine Head. In 2010 namen ze een break, maar nu zijn ze terug. En hoe. Hard en hongerig laten ze Lichtenvoorde op hun grondvesten schudden.

Dirty Sound Magnet (CH)

Dit Zwitserse ‘Mystic Power Rock’ trio zal met hun energieke show iedereen over het festivalterrein blazen. Ze pakken het publiek in met aanstekelijke rock ’n roll, die af en toe zelfs het randje van sjamanistische psychedelica raakt. Effe lekker trippen dus.

Miller & The Tone Machine

Achterhoekse soul afgetopt met een smaakvolle bluessaus. Miller & the Tone Machine is een nieuwe band vol oude bekenden uit de Achterhoekse muziekscene. Vorig jaar april maakten ze hun podiumdebuut en enkele weken later stonden ze al in het voorprogramma van 10CC!

Maple

Ook kleine bandjes worden groot. In 2010 speelden ze onder de naam Orange Maplewood al op de eerste editie van het Over De Top Festival. Net als ons festival werd ook deze band volwassen, alleen heten ze nu Maple. Met hun met Britpop doordrenkte rock ’n roll zullen ze iedereen op de festivalweide eens flink wakker schudden.

Razend benieuwd geworden naar de rest van het programma? Check de voorlopige line-up hier!