Achtste editie Over De Top Festival overtreft alle verwachtingen

06/05/2017

Achtste editie Over De Top Festival overtreft alle verwachtingen

06/05/2017

Twee dagen feest valt in de smaak bij publiek en organisatie

Tijdens het Pinksterweekend, op zaterdag 3 en zondag 4 juni, vond de achtste editie van het Over De Top Festival plaats in Lichtenvoorde. Met in totaal zo’n 2.800 bezoekers op zondag bereikte het festival een bezoekersrecord. Over De Top organiseerde dit jaar voor het eerst een tweede festivaldag in intieme setting op de zaterdag en trok hier zo’n 750 bezoekers. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde editie.

Het festival kende dit jaar vele hoogtepunten, zowel op zaterdag als op zondag. Muzikaal gezien kunnen Collectief Explosief, The Jig, Pat Smith en Thaïti tot de klapstukken worden gerekend. Maar Over De Top is méér dan alleen een muziekfestival. “Sfeer, beleving, interactie en gekkigheid vinden we misschien nog wel belangrijker”, aldus Nienke Penterman namens de organisatie. Grote publiekstrekkers in deze categorie waren de reptielenshow, de escape room en Mary Miracle’s Crazy Lip Sync Show. Deze laatste act zorgde voor de nodige verwondering en hysterie. “Vier drag queens die de foutste hitjes uit de muziekhistorie playbacken in de meest extraverte outfits zijn nogal een uitzonderlijke vertoning in de nuchtere Achterhoek, maar de act sloeg in als een bom!”

Bezoekers van het Over De Top Festival prijzen het evenement vooral om de kleinschaligheid, de goede sfeer en het brede programma voor alle leeftijden. Het publiek van het festival is dan ook niet over een kam te scheren: er is daadwerkelijk voor iedereen wat te doen. Kinderen spelen in de grote zandbak of kijken hun ogen uit wanneer er twee alligators uit hun kist kruipen bij de reptielenshow, ouders genieten van de bandjes onder het genot van een cocktail en ’s avonds zijn het zowel de jongeren als de iets oudere jongeren die de tent afbreken. De formule van het Over De Top Festival blijkt ook dit jaar weer succesvol en de organisatie staat alweer te trappelen om aan de slag te gaan met de negende editie van het evenement.

In 2018 vindt het Over De Top Festival plaats op 19 en 20 mei (Pinksterweekend).

Lees meer

Twee dagen feest!

05/15/2017

Twee dagen feest!

05/15/2017

Het Over De Top Festival is het misschien wel het gezelligste festival van de Achterhoek. De line-up is groter en diverser dan ooit en dit jaar heeft het evenement zelfs twee dagen feest voor je in petto! Wat je kunt verwachten tijdens het Pinksterweekend? Achttien vette bands, vijftien stomende DJ’s, absurde theateracts en knettgek kindervermaak!  

Tijdens de achtste editie van het Over De Top Festival pakt de organisatie groots uit! Zowel op zaterdag 3 als zondag 4 juni staat het festivalterrein bij De Swite in het teken van feest, sfeer, beleving en gekkigheid voor jong en oud. Het festival groeit ieder jaar groter. Vorig jaar bereikte Over De Top een recordaantal met 2.500 bezoekers. De organisatie vond het daarom een geschikt moment voor uitbreiding. Zaterdag stevig op gang komen met fijne singer/songwriters, reggae vibes en soulvolle rock en op zondag – zoals vanouds – een groot spektakel voor het hele gezin!

Naast de vele bands en DJ’s die voor de muzikale invulling zorgen, staat er in het Pinksterweekend nog véél méér op het programma. Bizarre theateracts verschijnen onverwachts op het festival en bij een professionele barbier kun terecht voor een strak kapsel of een ouderwetse scheerbeurt. En vergeet niet je zwembroek mee te nemen, want er staan vier borrelende hottubs op het terrein waarin je heerlijk kunt chillen na een heftige danspartij.

Ook is er gedacht aan de jongste festivalbezoekers. Kinderen mogen namelijk gratis naar binnen en met hun eigen kinderdollar kunnen ze voor aangepaste prijzen allerlei lekkers kopen. Ook worden er diverse activiteiten en artiesten speciaal voor de kinderen naar Over De Top gehaald. Ferry Torrez komt op zondag met zijn vogelspinnen, leguanen en krokodillen naar Lichtenvoorde. Dat wordt spannend! Terwijl de ouders lekker van de muziek en een drankje genieten, kunnen de kids bij lamART, de dames van DOT en in het zandbakfestijn heerlijk knutselen, prutsen en knoeien.

Voor de echte Bourgondiërs is er een truck met speciaalbieren, een bar met zomerse cocktails en staan er diverse cateraars met de meest uiteenlopende lekkernijen. Variërend van een vertrouwd patatje met verse bioburger tot goed gevulde Mexicaanse wraps en Italiaanse pizza’s.

Het Over De Top Festival vindt plaats op zaterdag 3 juni en zondag 4 juni (Eerste Pinksterdag).

 

Lees meer

Over De Top wordt tweedaags festival!

03/31/2017

Over De Top wordt tweedaags festival!

03/31/2017

Het Over De Top Festival houdt in het Pinksterweekend haar achtste editie. Dit jaar heeft de organisatie besloten om niet één, maar twee dagen grootst uit te pakken. Zowel op zaterdag 3 juni als zondag 4 juni staat het festivalterrein bij De Swite in het teken van feest, sfeer, beleving en gekkigheid voor jong en oud.

Intieme setting op zaterdag
De nieuwe festivaldag zal een unieke sfeer krijgen. Gezellige semi-akoestische settings rondom het vuur, afgewisseld met knallende live bands op twee podia. Maar natuurlijk ook bizarre theateracts en ongekende gezelligheid, zoals men dat van het Over De Top Festival gewend is. Op zaterdag opent het festivalterrein om 15.30 uur en het programma duurt tot middernacht. De volledige line-up van zaterdag wordt later bekend gemaakt, maar het belooft een gruwelijk gezellige festival dag te gaan worden.

Tickets
Het Over De Top Festival vindt plaats op 3 en 4 juni (Pinksterweekend) op het Swite Terrein aan de Hendrik Leemreizestraat in Lichtenvoorde. Kaarten voor zaterdag, zondag en combitickets zijn nu verkrijgbaar via de ticketpagina.

Lees meer

Are you ready to Rumble??!!

02/01/2017

Are you ready to Rumble??!!

02/01/2017

Ons rockpodium verdwijnt!..… in de huidige vorm. Want we geven ‘m een flinke upgrade en noemen ‘m ‘The Rumble’. Een nieuw thema. In een jaren 50 jasje. Maar natuurlijk gewoon met de dampende blues, rock en metal, zoals je dat van ons gewend bent.

Op dit moment zijn we achter de scherm druk bezig met het ontwerpen van alle aankleding en worden de eerste bands geboekt. Een van die bands kunnen we alvast prijs geven: Tio Gringo! Een combinatie van Johnny Cash met een metal, psychobilly en een vette rock ‘n roll twist.

tio gringo

 

Lees meer

Noaberschap in optima forma!

12/12/2016

Noaberschap in optima forma!

12/12/2016
Zoals jullie misschien weten, werken we met enige regelmaat samen met andere evenementen in de regio. Veel van onze collega-organisatoren lopen tegen dezelfde vraagstukken aan en door kennis, materialen en mankrachten uit te ruilen, kunnen we elkaar alleen maar versterken! Voor ons een goede reden om alle koppen bij elkaar te steken en diverse samenwerkingen aan te gaan.
 
De afgelopen jaren hebben we onze kennis, diensten en spullen gedeeld met o.a. het Keifestival, Reurpop, Pigpop, Huntenpop en Paaspop Zieuwent. We ondersteunen elkaar door bijvoorbeeld materialen aan elkaar uit te lenen, op elkaars evenement te werken en we geven elkaar een kijkje achter de schermen tijdens het festival. Op die manier geven we elkaar nieuwe inzichten en netwerken, en daar plukken we allemaal de vruchten van. Noaberschap in optima forma!
 
Clubkas
Ook om onze clubkas te spekken gaan we diverse samenwerkingen aan. De afgelopen vijf jaar hebben we op de Zwarte Cross gewerkt: de pallet-arena van de Dansvloer, de tribune bij het hoofdpodium in 2015 en afgelopen jaar zelfs de hoofdentree, kwamen allemaal uit onze handen. Afgelopen jaar mochten we in opdracht van de gemeente Oost-Gelre de kermis in Lichtenvoorde voorzien van een nieuwe sfeerbeleving en hebben we onze decorstukken ingezet om een bruiloft om te toveren in een heus festival. Al het geld dat we hiermee verdienen, investeren we in het professionaliseren van het Over De Top Festival en de aanschaf van nieuwe materialen. We hebben namelijk nog een overvloed aan ideeën die we heel graag willen realiseren!
 
Diensten en verhuur
We zijn altijd op zoek naar extra middelen om de kas te spekken. Afgelopen jaar hebben we daarom besloten om onze beschikbare materialen en diensten voor iedereen inzichtelijk en beschikbaar te maken. Op de verhuur-pagina op onze website is te zien welke materialen we verhuren en voor welke diensten we inzetbaar zijn. Benieuwd naar wat we allemaal in petto hebben? Neem dan even een kijkje op onze verhuur-pagina.
Lees meer