Bedankt voor een te gekke tiende editie!

06/10/2019

Bedankt voor een te gekke tiende editie!

06/10/2019

Wauw… We hebben eigenlijk geen woorden voor de afgelopen twee dagen. Wij zijn momenteel de gelukkigste mensen op aarde! 

Met een aantal van ongeveer 4.600 waren er opnieuw meer bezoekers dan de voorgaande edities. Ook de weergoden waren ons goed gezind en we mochten ons gelukkig prijzen met twee dagen zon! De sfeer was op beide dagen super en het feestje was áán!

Bedankt voor jullie stralende gezichten, de gezelligheid en het gruwelijk vette feest!

We zouden het tof vinden als je ons laat weten wat je van ons festival vond door een korte recensie te schrijven op onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/pg/overdetopfestival/reviews. De foto’s en aftermovie volgen snel!

Tot volgend jaar!

Lees meer

Tien redenen waarom jij de tiende editie van Over De Top niet mag missen!

05/26/2019

Tien redenen waarom jij de tiende editie van Over De Top niet mag missen!

05/26/2019

Met minder dan twee weken op de teller, zijn de festivalkriebels nu echt begonnen. Over De Top Festival 2019 komt eraan! En dat is niet zomaar een editie: we vieren onze tiende verjaardag! Dat alleen is al heel speciaal, maar het programma is nog veel specialer! Wij hebben tien redenen waarom je Over De top Festival 2019 niet mag missen voor je op een rijtje gezet.

  1. Er komen meer bands en dj’s dan ooit
   We hebben maar liefst 26 bands en 12 dj’s bereid gevonden om op onze verjaardag te komen spelen/draaien. Dat zijn er meer dan ooit! Onder andere Boogie Beasts, Green Lizard ft. Rudeboy, Playground Zer0, Luftwaffel, Bizkit Park, L’Chaim, Baskar en Transmitter laten jou volledig uit je plaat gaan op Over De Top. Het volledige blokkenschema vind je hier.

  2. Er zijn Pilspoezen
   Je weet wel hoe dat gaat: lig je lekker in het gras te chillen bij die heerlijke reggae band, is je biertje weer op. Uiteraard heeft niemand zin om naar de bar te lopen. Daar hebben wij wat op gevonden! Onze Pilspoezen lopen graag voor je naar de bar om je dorst te lessen!

  3. Kinderen willen nooit meer naar huis
   Ook voor de jongste festivalbezoekers is er vanalles te doen op Over de Top! Terwijl papa en mama lekker naar een bandje staan te kijken, kunnen kids gaan schatzoeken met Tommie, zich uitleven in de zandbak, kleurrijke boombeesten knutselen en een stoere leeuw of vrolijke vlinder worden door de schminkdames van Chica. Daarnaast hebben we een speciale ‘Over De Top dollar’ in het leven geroepen.  In ruil voor één muntje krijgen kinderen vier dollars. Hier kunnen ze zelf eten, drinken en leuke activiteiten mee betalen.

  4. De inwendige mens wordt ook verwend
   Een geweldige festivaldag is niet compleet zonder heerlijk eten en drinken, weten we uit ervaring. Dit jaar hebben we daarom nog meer lekkers toegevoegd aan het aanbod. Naast het lekkere frietje, kun je dit jaar ook geniet van streetfood van over de hele wereld en kun je hapjesplanken delen met vrienden. De cocktailboys maken weer de meest exotische cocktails, we hebben een speciaalbierbar en barista Henk brouwt de fijnste cappuccino’s, macchiato’s en zwarte koffies vanuit zijn wagentje. Voor de kids is er ranja en Suikertante verkoopt allerlei zoete lekkernijen vanuit haar roze caravan. Natuurlijk is ijsboerderij De Steenoven ook weer van de partij voor het lekkerste ambachtelijke boerenijs.

  5. Je raakt je vrienden nooit meer kwijt op een festival
   “Waar sta je? Ik zie je nergens!” Je kent het wel: even naar het toilet, ben je iedereen weer kwijt. In plaats van verwoede pogingen via WhatsApp is Alle Gekheid op een Stokje dé oplossing! Knutsel je eigen Ravestok en je vindt elkaar altijd terug. Niks is te gek: felle kleuren, pluche dieren, bakken vol glitters en verf. Alles mag en alles kan.

  6. De Coco Loco stage is vernieuwd
   Het meest exotische podium op ons festival was toe aan een nieuw jasje. De afgelopen maanden zijn we druk geweest met ontwerpen, zagen, schroeven, schilderen en tekenen. Het resultaat mag er zijn: we hebben een heel Colombiaans dorpje uit de grond gestampt in Lichtenvoorde! Klaar de voor tropische deuntjes bij dit kleurrijke podium? Hier is het altijd hartje zomer! Heerlijk dansen en sjansen op reggae, ska, balkan, funk, latin, polka en hiphop.

  7. Het Internationaal Vendeltreffen 2019 vindt op ons terrein plaats
   Dubbel feest! St. Swibertus bestaat 90 jaar én is dit jaar organisator van het Internationaal Vendeltreffen. Hier komen vendelvrienden uit allerlei Europese landen bij elkaar om het vendelen te promoten bij een groter publiek. Op zaterdagavond presenteren veertien vendelgroepen zichzelf in onze Jukebox tent. Elke groep heeft andere tradities en skills, deze laten ze graag aan je zien onder muzikale begeleiding. Op zondagochtend vindt je er een swingende gospelviering plaats in dezelfde Jukebox tent. Popkoor Friends zorgt voor de muzikale invulling en nodigt gastmuzikanten van St. Swibertus en Dokter’s Swingende Infuustoets uit op het podium. Iedereen is welkom en de toegang tot deze ‘mis’ is helemaal gratis!

  8. Eindelijk de kans om een uniek zelfportret te laten maken
   Een zelfportret was nog nooit zo cool. Lawrence Mooij van Tintype Portraits stelt zijn negentiende eeuwse fotostudio op op ons festivalterrein. Door middel van de oudste, bekende fotografietechniek – de zogenaamde ‘natte plaat fotografie’ – laat Lawrence jouw spiegelbeeld op aluminium of glas verschijnen. Hoe vet is dat?!

  9. Het best verstopte feestcafé van Nederland staat op Over De Top 
   Fort Fiësta is de enige vesting ter wereld met confettikanonnen. Maar om het te vinden moet je wel even flink je best doen. We hebben dit feestcafé namelijk goed verstopt! Kijk niet raar op als je het ene uur staat te hakken op Paul Elstak, het volgende uur meeloopt in de polonaise en een paar minuten later de foutste schlagers meezingt. In dit feestfort kan het namelijk allemaal!

  10. Je kunt minimaal een dag lang nagenieten 
   Als je nog geen genoeg had van de zaterdag, kun je zondag gewoon lekker terugkomen voor nóg meer feest, ontspanning en andere gekkigheid. Als je je twee dagen lang flink tegoed hebt gedaan aan de witbiertjes, tripels, Mojito’s en Onrustige Flamingo’s, weten wij wel zeker dat je nog een extra dag kunt profiteren van ons fijne feestje. Maar hey: het was het ongetwijfeld allemaal dubbel en dwars waard!

Hebben we je kunnen overtuigen? Zoveel leuks in slechts twee festivaldagen. En dat voor het luttele bedrag van €25,-. Ook zijn er nog volop dagkaarten te krijgen. En voor kinderen t/m 13 jaar is Over De Top zelfs helemaal gratis! Wacht niet langer en bestel nu snel je tickets in onze ticketshop! Tot Over De Top!

Lees meer

Blokkenschema 2019

05/22/2019

Blokkenschema 2019

05/22/2019

Ohhhh yeah! Daar is ‘ie dan: het officiële blokkenschema voor Over De Top Festival 2019! Print ‘m uit, pak die pen erbij en kruis de acts vast aan die jij voor geen goud wil missen. Feestje!

Lees meer

“Al tien jaar een verrassend festival”

05/15/2019

“Al tien jaar een verrassend festival”

05/15/2019

Een tijdje geleden kwam Annekée van de Elna langs in ons klushonk. Ze wilde heel graag meer weten over de afgelopen negen edities van Over De Top Festival, wat we aankomende editie van plan zijn én we gaven haar een kijkje in de keuken van ons festival tijdens een van de klusdagen. Dit resulteerde in en mooi achtergrondverhaal over ons festival en de organisatie ervan. Eentje die we graag met de rest van de wereld delen:

Over De Top al tien jaar een verrassend festival

LICHTENVOORDE – Tien jaar geleden zag het Over De Top Festival het levenslicht. Leden van het eerste uur Nienke Penterman en Roel Stoltenborg kijken terug op het eerste decennium van dit unieke festival. “Hoewel het evenement in de afgelopen 10 jaar is uitgegroeid tot een volwaardig en professioneel festival is onze missie in al die jaren dezelfde gebleven. We willen het publiek vermaken met verrassende acts op het gebied van muziek, kunst en theater. We zijn een festival voor jong en oud maar beslist niet mainstream. En we hebben nog zoveel ideeën, daar kunnen we nog jaren mee vooruit.”

Door Annekée Cuppers

Over De Top Festival is ontstaan vanuit Kultuurkuur, een festival georganiseerd door jongeren onder leiding van het toenmalige jongerenwerk. Toen dit festival een succes werd en de gemeente het niet langer verantwoordelijk achtte voor de kosten op te draaien, ging het evenement zelfstandig verder onder de naam Over De Top. Nienke vertelt: “We zijn met zo’n tien man begonnen, bijna allemaal uit de oude organisatie van Kultuurkuur. Ieder had zo zijn eigen specialisme en verantwoordelijkheid, dat ging eigenlijk zo’n beetje vanzelf. We begonnen opnieuw met het festival en verhuisden van het rugbyveld (het huidige Wentholthpark, red.) naar het terrein bij de Swite. Waar Kultuurkuur meer gericht was op kunst en cultuur en een wat alternatiever imago had, draaide het bij Over De Top steeds meer om gezelligheid, sfeer en aankleding. Zaken waar bij Kultuurkuur geen geld voor was en waar we ook nog geen ervaring mee hadden. Wat dat betreft, was Kultuurkuur een goede leerschool voor Over De Top. Sommige mensen denken nog steeds dat Over De Top een alternatief feest voor hippies is maar dat is beslist niet zo. Er is voor iedereen wat te doen, al willen we beslist niet mainstream zijn. We doen de dingen op onze eigen manier en die is vaak net even anders dan wat je bij andere festivals ziet.”

Roel vult aan: “Hier in de regio zie je bij feesten en festivals veel tribute- en coverbands voorbij komen. Op zich niks mee, je kunt er een prima tentfeestje mee bouwen maar bij ons zijn zo’n 80% van de artiesten muzikanten die eigen werk brengen. Je gaat naar Over De Top voor de sfeer en gezelligheid, de precieze line-up van de bands is eigenlijk niet zo van belang. Wat dat betreft, is de insteek van Over De Top in de afgelopen tien jaar niet veranderd. We willen de mensen blijven verrassen met muziek en theateracts die niet direct voor de hand liggen maar wel heel tof zijn.”

Pallethouse
Ook in de aankleding van Over De Top Festival is de creativiteit van de jonge organisatie terug te zien. In het tweede jaar van Over De Top bouwde de organisatie huizen van pallets waarin een kunstroute werd uitgezet. Het werd een groot succes dat ook door de organisatie van de Zwarte Cross werd opgemerkt. Roel: “Zij hebben ons toen benaderd om ook het terrein van de Zwarte Cross met de pallethouses aan de slag te gaan. Het werd een hele pallet-arena, een flinke klus maar wel een geweldige uitdaging. Nu mogen we ieder jaar de hoofdingang op het Zwarte Cross-terrein verzorgen. Een mooie opdracht waarmee we weer geld in het laatje krijgen voor de organisatie van Over De Top.”

Over De Top uitverkocht? Dit jaar zou het maar zo eens kunnen.

Vrijwilligers
En die centen zijn hard nodig want Over De Top Festival ontvangt geen enkele vorm van subsidie en wordt volledig gedragen door vrijwilligers en sponsoren. Nienke: “In de beginjaren deden we alles om maar aan geld te komen. We werkten op allerlei festivals, hebben bruiloften aangekleed en verzorgden het decor op lokale evenementen. We hadden met Pinksteren het lucratieve festivalletje Pimppop op het terras van Tapperij Van Ooijen waarmee we geld verdienden dat we weer gebruikten om Over De Top te financieren. Dat was in de tijd dat Over De Top nog in augustus plaatsvond. Een achteraf gezien niet zo’n handig tijdstip aangezien Zwarte Cross en alle kermissen in de regio dan al waren geweest en de mensen het geld op hadden. Toen hebben we het festival bij Van Ooijen opgedoekt en Over De Top naar Pinksteren verplaatst, een weekend waarin de mensen toch al vrij hadden. Dat bleek een gouden greep. Ook kunnen we veel kosten besparen door vrijwilligers en materialen uit te ruilen met andere festivals in de regio, zoals Reurpop en Paaspop. Zo helpen we elkaar weer verder.”

Door het jaar heen werken de 12 kernleden gemiddeld wel een maand fulltime voor het festival. Waar in de beginjaren ieder lid een deeltaak op zich nam, bijvoorbeeld logistiek, randprogramma, muzikale programmering, decorbouw, financiën, pr en communicatie, sturen die leden nu een of meerdere werkgroepen van circa zes personen aan. Roel vertelt: “En dan heb je natuurlijk nog de dagen van het festival zelf. Ieder jaar heb je zo’n 200 vrijwilligers nodig. Drie jaar geleden hebben we het festival uitgebreid van één naar twee dagen en dat werkt heel goed. Veel vrijwilligers willen namelijk graag ook zelf een dag mee feesten. Ze vinden het erg fijn bij ons, prijzen de aandacht die we aan ze besteden, de goede verzorging en natuurlijk het ieder jaar weer legendarische vrijwilligersfeest. Veel vrijwilligers komen dan ook jaar op jaar terug en brengen op hun beurt weer een kameraad of handige buurman mee. Daar zijn we echt heel blij mee want ondanks dat er een harde kern van vrijwilligers is, hebben we door de gestage groei van het festival ieder jaar toch weer meer mensen nodig.”

Bordje ‘uitverkocht’
Ieder jaar opnieuw. Al die vrije uren, de stress, de vermoeidheid. Waarom zou je zoveel tijd en moeite steken in een festival waarbij je zelf alleen maar aan het werk bent? En wat zijn de plannen voor de toekomst? Roel: “Iedereen heeft tijdens het hele proces wel eens de gedachte ‘waarom deed ik dit ook al weer?’, maar die twee dagen Over De Top geven zoveel voldoening, al die blije mensen. En ja, eigenlijk is het gekkenwerk maar we hebben nog zoveel ideeën die we uit willen voeren. Dan wil je wel je best doen om dat voor elkaar te krijgen. Wat betreft aankleding en programmering hebben we nog de nodige wensen maar we doen het allemaal in kleine stapjes. We willen op dit terrein blijven en hebben geen ambitie om verder uit te breiden.” Nienke vult aan: “We willen dat gezellige, kleinschalige en overzichtelijke festival voor iedereen blijven. Sinds de oprichting zien we een stijgende lijn in de bezoekersaantallen, al kunnen we op de zaterdag nog groeien.” Roel: “Met de ‘early bird-actie’ dit jaar hebben we al veel kaarten verkocht en voor de zondag staat er in de ochtend een gospeldienst op het programma in de grote tent. Een evenement georganiseerd door de jubilerende muziekvereniging Switbertus met wie we het terrein delen. We hopen dat er na afloop veel mensen blijven hangen om daarna het Over De Top-feestje met ons mee te vieren. Het bordje ‘uitverkocht’ hopen we dit jaar voor het eerst op te kunnen hangen en als het weer meewerkt, verwachten we dat dit ook zeker gaat gebeuren!”

Vrijwilligers gezocht
Over De Top Festival is nog op zoek naar flink wat vrijwilligers. Wil jij meehelpen om deze jubileum-editie tot een grandioos succes te maken? Meld je aan via een mailtje naar info@overdetopfestival.nl of via een direct message op Facebook.

Bron: Achterhoek Nieuws/Elna

Lees meer

Buitengewoon lekker eten en drinken op Over De Top!

05/08/2019

Buitengewoon lekker eten en drinken op Over De Top!

05/08/2019

Ook dit jaar zorgen we ervoor dat niemand honger of dorst hoeft te hebben! Bij een geslaagd festival hoort natuurlijk ook lekker eten drinken. Dit jaar zijn dit onze klasse cateraars:

De Timp

Cateraar van het eerste uur, De Timp, is uiteraard weer van de partij! Naast het lekkere frietje of broodje kroket, serveren ze vanuit hun Streekbus ook planken met hapjes om te delen terwijl je met een biertje in het glas ligt te chillen!

Fabulous Food Truck

Het team van de Fabulous Food Truck serveert je vanuit hun gezellige bus een uitgebreid assortiment streetfood en bij de Pizza Truck kun je een lekkere pizzapunt halen.

The Backcorner Cocktails

De cocktailboys van The Backcorner maken ook dit jaar weer de lekkerste tropische verrassingen voor je! Ze draaien hun hand niet om (of juist wel..?) voor een classic Mojito of een Over De Top Special!

Piaccino

Barista Henk brouwt de fijnste cappuccino’s en macchiato’s vanuit zijn Italiaanse piaggio. Maar ook een goede straffe bak maakt hij zonder moeite voor je!

BierMobiel

Bij een echt festival horen natuurlijk ook de lekkerste speciaalbieren. Van een frisse blonde tot een zomers witbiertje of een stevige tripel: de BierMobiel heeft het!

IJsboerderij De Steenoven

Bij warm weer is er weer volop ambachtelijk boerenijs verkrijgbaar. Boer Ronald maakt in Hummelo ijs van de verse melk van zijn eigen roodbonte koeien. Tijdens het Pinksterweekend staat deze ijsboer-on-tour op ons festival.

Suikertante

Vanuit haar roze caravan verkoopt deze gezellige Suikertante ook dit jaar weer allerlei zoete lekkernijen: suikerspinnen, zakjes snoep en veel meer lekkers.

Ranja Saloon

Voor de kleinste festivalbezoekers is er weer volop ranja verkrijgbaar in de mini saloon!

Lees meer

Het knotsgekke kinder- en theaterprogramma van Over De Top 2019

04/24/2019

Het knotsgekke kinder- en theaterprogramma van Over De Top 2019

04/24/2019

Het Over De Top Festival is véél meer dan alleen muziek. Theater, sfeer, beleving en andere gekkigheid is namelijk net zo belangrijk! Ook zorgen we ieder jaar dat er genoeg te doen is voor kids. Aankomende editie zijn dit de kinder- en theateracts!

Gerda Glitter

Gerda Glitter komt straight from America om jullie te vertellen over gezondheid en seksualiteit. Wil jij meer weten over hoe je moet zoenen of word jij liever uitgedaagd om tegen vrienden te racen? Duik dan met ons in de schitterende wereld van glitter en glamour met onze eigen Gerda Glitter.

Zondag • Hele dag • Op het terrein

Tommie en de schatkaart

Tommie houdt ontzettend van avontuur, maar hij is soms een beetje onhandig. Hij heeft een schatkaart gevonden op het Over De Top Festival, maar het lukt hem niet om de schat te vinden. Kan jij hem helpen met de opdrachten?

Zondag • 13.45 en 15.45 uur • Jukebox tent

Tintype Portraits

Laat een uniek fotoportret maken met de technieken en chemische processen uit het jaar 1851. Fotograaf Lawrence heet je van harte welkom in de wereld van chemie, ether, de donkere kamer en de geur van lavendel vernis….

Zaterdag en zondag • Hele dag • Op het terrein

Boombeesten knutselen

Knutsel er lekker op los onder begeleiding van Atelier No Bla Bla en maak het boombeest van jouw dromen!

Zaterdag  • ’s middags • Op het terrein

Beauty & The Barber

Bij deze mobiele barbershop kun je je helemaal laten gaan als het om een nieuwe festival look gaat. Claudy en haar team maken de gaafste fifties rock ’n rol kapsels, maar ook voor een clean shave en een glitter make-over kun je in de stoel plaatsnemen!

Zaterdag en zondag • Hele dag • Op het terrein

Zandbakfestijn

Zandkastelen en zandgebakjes ontbreken ook dit jaar niet op ons festivalterrein. Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven terwijl papa en mama vanaf de bar met een biertje in de hand toekijken.

Zaterdag en zondag • ’s middags • Op het terrein

De Pilspoezen

Sta je net lekker met je blije kop mee te deinen op de muziek, is je drankje op! In plaats van wachten aan de bar op twee handen vol bier, schakel je onze pilspoezen in die graag op pad gaan om te zorgen dat je niet uitdroogt!

Zaterdag en zondag • Overdag • Op het terrein

Knutselen bij Studio T

Zin om met je vriendjes lekker een middag creatief bezig te zijn? De dames van Studio T staan ook dit jaar weer bij ons op het festival en gaan lekker met je knutselen. Wat je ook maakt, het is altijd goed!

Zaterdag en zondag • ’s middags • Op het terrein

Paultje Post

Wil jij iemand wat vertellen of moet je wat van het hart? Wil jij die stralende chick nu toch eindelijk eens laten weten wat jij voor haar voelt? Paultje Post helpt je graag! Hij zorgt er persoonlijk voor dat jouw boodschap bij de juiste persoon terecht komt.

Zaterdag en zondag • Hele dag • Op het terrein

Schminken bij Chica

Leeuw, vlinder, superman of prinses! Weet jij al hoe jij geschminkt wil worden? Of loop je liever met een stoere tattoo over ons terrein?

Zaterdag en zondag • ’s middags • Op het terrein

En dit is nog niet alles! Bekijk het volledige programma van Over De Top 2019 hier!

Lees meer

De line-up van het Coco Loco podium is rond!

04/17/2019

De line-up van het Coco Loco podium is rond!

04/17/2019

Si señor(ita)! Op ons Coco Loco podium is het altijd hartje zomer! Een felgekleurde favela neemt je mee op wereldreis met exotische muziek, fruitige cocktails en een mega relaxte sfeer. Dit zijn dit jaar de artiesten op ons wereldse podium:

Zaterdag

L’Chaim

Ze zingen in maar liefst tien verschillende talen. Deze zeven blije zigeuners van L’Chaim maken al sinds 2006 van ieder optreden een gruwelijk groot feest met hun explosieve balkan, gypsy en klezmer.

Alle 13 Skank

Verwacht een set met jaren ‘80 krakers (je weet wel, die foute verzamelplaten uit de tijd van The Final Countdown, Jump, Walk like an Egyptian, etc.) maar dan in een vette ska & reggae jas.

The Koalaz

The Koalaz nemen je mee op een reis door een landschap vol spacey dub sounds, dikke baslijnen, en catchy gitaarriffs. Zonnebril op, bloemenketting om en dansen maar!

 

Zondag

Mr. Weazley

Mr. Weazley

Onder leiding van Benjamin Thode blaast Mr. Weazley je omver met een heerlijke dosis energie, verpakt in hiphop, afrobeat en reggae. Compleet met opzwepende blazers en percussie.

Papaformigas

Vanuit de diepe krochten van Emmen is daar opeens Papaformigas! Hun muziek is een smeltkroes van klezmer, balkan, ska, reggae en polka. Heerlijke wereldse dansmuziek vanaf het continent van turf, jenever en achterdocht; waar vandaan anders?!

Son De Acuí (MEX)

Overheerlijke Latijnse liedjes met conga’s, bongo’s, drums, trompet- ten en gitaren. Deze Mexicaanse amigo’s hebben zich momenteel gevestigd in Rotterdam en daar profiteren wij graag van!

Marutyri

Ze worden omschreven als de Nederlandse Snarky Puppy en ze touren de hele wereld over. Funk, jazz en rock smelten samen tot een onweerstaanbare mix waar de energie vanaf spat.

Phoenix City Retaliators

Met hun wortels diep verankerd in de Nederlandse ska scene hebben de Retaliators in verbazend korte tijd een zeer eigen, rebelse sound ontwikkelt. Een swingende muzikale saus, waar- bij de nadruk ligt op dansbare ritmes.

Razend benieuwd geworden naar de rest van het programma? Check de voorlopige line-up hier!

Lees meer

Het party-programma in Fort Fiësta

04/10/2019

Het party-programma in Fort Fiësta

04/10/2019

Het kleinste feestcafé van Nederland staat op het Over De Top Festival, maar om het te vinden moet je nog wel even je best doen. We hebben deze feestvesting namelijk behoorlijk verstopt! Maar als je het eenmaal gevonden hebt, gaat het feest ook flink los. Kijk niet raar op als je het ene uur staat te hakken op Paul Elstak en het volgende uur meeloopt in de polonaise. In dit foute feestfort kan het allemaal! Dit zijn de artiesten van dit jaar:

Zaterdag

 


M&M

Fort Fiësta DJ’s

Vorig jaar ontstond er in Fort Fiësta een dusdanige chaos tijdens de sets van Pim Pam Pompen, Thom & Jerry en DJ-Team Bas Vol Gas & Domi Bling, dat ter plekke werd besloten om de handen ineen te slaan en door te pakken. Meer dan tien shows in deze samenstelling volgden met succes en dit jaar zijn ze terug op Over De Top. Riemen vast, helm op, glazen de lucht in en hopen dat Fort Fiësta er zondag nog staat.

M&M

Deerntjes draaien door! Dit vrouwelijke DJ duo schopte het van studentenfeestjes richting Solar. En dat binnen ’n jaar! Handjes in de lucht, Melissa en Milène gaan ons fort rustig ’n paar meter doen opschuiven. Dansen dus!

Luuk Sterk

Zondagswerk is niet Sterk. Klopt! Daarom draait Luuk Sterk ook op de zaterdag van het Over De Top Festival. De beste man tourt inmiddels heel Nederland door als DJ bij Singlefeestje en als huis DJ van de Tante Joke Karaoke Band. Vond ‘ie toch maar even ruimte om ook nog op Over De Top te komen draaien. Geen hitje wordt overgeslagen in ons allermooiste hutje.

DJ Jari

‘Zoekt en gij zult vinden”. Maar soms komt partytalent gewoon naar je toe. DJ Jari maakt al even furore in de regio Silvolde en Ulft en zal na Over De Top ook Lichtenvoorde en omstreken vaker aan gaan doen. Geen concessies, gewoon knallen!

DJ Bjerne

Jawel, hij is terug! Het afgelopen jaar kreeg hij al een podium in Fort Fiësta en veroverde daar onze harten. Wij zijn verliefd op Bjerne, of de liefde wederzijds is horen we tijdens zijn set!

Obsa Rinders

Obsa Rinders windt er geen doekjes om. Na een vliegende start op o.a. Reurpop, DJ’s At The Dome en Reuring in de Koepel in Neede zet hij gestaag zijn weg naar wereldverovering voort richting Lichtenvoorde. De eerste DJ die je in Fort Fiësta gaat zien!

 

Zondag

 


Fort Fiësta DJ’s

HakkeRaggeTankeRamme!

Going out with a bang. Hard, harder, hardst. DJ Roy van Doorn kennen we van zijn Early Rave sessies van de afgelopen jaren. Dit jaar breidt hij zijn set uit met Hardstyle, Hardcore en Frenchcore. Pak maar vast in, kus je geliefden vaarwel. Dit is waar het schip strandt, hier eindigt jouw Over De Top!

Fort Fiësta DJ’s

Uitgeslapen en wel doen de heren het na de slooppartij van de zaterdagavond het op zondag nog even dunnetjes over. Alle energie die gisteravond in twee uur gedrukt werd, krijg je nu in 90 minuten voor je kiezen. Nóg meer gas geven, nóg meer chaos, nóg meer confetti en nóg meer feest in een nóg korter tijdsbestek.

Fort Siësta

Start de Over De Top Zondag in de zomerse sferen die Fort Siësta biedt. Latin sounds uit de speakers, hangmatjes en cocktails binnen handbereik. DJ Thomas Bussink laat menig vrouwenhart een keer overslaan en lichaamstemperaturen gaan naar standje: ‘Feelin’ Hot Hot Hot!’ Chillen, dansen, sjansen. Alles mag.

Café The Haft

Fort Siësta wordt voor twee uurtjes omgedoopt tot Café The Haft. Met Ierse Folk, Punk en menige Workersong op de achtergrond, gaan de glazen de lucht in, vliegt het bier in het rond en gaan we van Amazing Grace richting The Irish Rover via The Rocky Road To Dublin om af te toppen met Whiskey in the Jar.

Razend benieuwd geworden naar de rest van het programma? Check de voorlopige line-up hier!

Lees meer

Dit zijn de feestnummers in onze Jukebox tent

04/03/2019

Dit zijn de feestnummers in onze Jukebox tent

04/03/2019

Woop Woop! Welkom in de Feesttent! In The Jukebox draait alles om het maken van één grote, dolle party. Dit zijn de feestnummers voor dit jaar:

Zondag

Luftwaffel

Luftwaffel

Wij konden ons geen betere afsluiter bedenken voor onze grootste feesttent dan Luftwaffel. Wij vroegen dikke beats, lekkere meezingers, zes kuub confetti, CO2 guns en het beste einde van ons festival ooit. Dat konden we krijgen, inclusief een vreemd groen mannetje met een gitaar.

Aerobic Funk

Aerobic Funk is een workout en feest in één voor alle disco ballers en foxy ladies. Dit bontgekleurde gezelschap in 80’s spandex leert jou de groovy moves op de lekkerste discoclassics. Maak die heupen maar vast los want dansen zul je!

Hot Stuff

Groovy basloopjes, een flinke partij toeters en een zangeres met een soul-strot. Deze achtkoppige band uit Lichtenvoorde en omstreken zal The Jukebox plat spelen met lekkere discoclassics.

Hitmachine

Deze jonge conservatoriumstudenten slingeren het feest aan in The Jukebox. Van golden oldies tot knallers uit de zeroes; van Nena tot Bon Jovi; van Queen tot Bruno Mars. Lekkere hitjes in je bakkes!

Razend benieuwd geworden naar de rest van het programma? Check de voorlopige line-up hier!

Lees meer

Smakelijk nieuws: Verkade en Over De Top Festival lanceren chocoladelijn

04/01/2019

Smakelijk nieuws: Verkade en Over De Top Festival lanceren chocoladelijn

04/01/2019

Update: 
1 april! Grapje natuurlijk! Toch leuk dat Verkade onze festivalnaam heeft gekozen voor hun nieuwe chocoladerepen. En… wij hebben ze allemaal al geprobeerd en ondanks dat er geen gouden ticket te vinden is, kunnen we je deze chocoladerepen nog steeds van harte aanbevelen 😉


Het Over De Top Festival vindt in 2019 voor de tiende keer plaats en dat moet gevierd worden! Daarom slaan Verkade en Over De Top de handen ineen en brengen samen een nieuwe chocoladelijn uit.

De special edition Over De Top chocoladelijn bestaat uit drie chocoladerepen met ieder een eigen smaak:

 • Melk Hazelnoot, Karamel & Cookie Crunch
 • Wit Kokos, Amandel & Cookie Crunch
 • Puur Karamel-Zeezout, Amandel & Cookie Crunch

Eén van de chocoladerepen bevat een gouden ticket. Degene die het gouden ticket vindt, wint een leven lang gratis toegang tot het Over De Top Festival! Hoe gaaf is dat?

De repen zijn o.a. te koop bij Jumbo Bennink in Lichtenvoorde. Race dus snel naar jouw plaatselijke supermarkt en haal die repen! Zo lang de voorraad strekt.*

Lees meer

Dit is de line-up van ons Oerwaus podium!

03/26/2019

Dit is de line-up van ons Oerwaus podium!

03/26/2019

Whoehoe! De line-up van ons meest experimentele podium is rond! Hou je wel van een beetje vreemd maar wel heel lekker? Dan moet je in de Oerwaus zijn! Dit zijn de namen op ons meest elektronische podium:

Zaterdag

Playground Zer0

Playground Zer0

Playground Zer0 klinkt als een reis om de wereld. Frisse en energieke muziek, geïnspireerd door verschillende culturen. Op het podium vertaalt het zich in een energieke mix van electronics en livemuziek uit keyboards, basgitaren en als ze écht gek willen doen, ook de keytar.

Rediohead (BE)

Een ode aan Radiohead! Vol energie spelen zij nummers van het door Grunge geïnspireerde album The Bend, tot de sferische nummers van Kid A en de hits van OK Computer.

Baskar

Een broeierige mix van instrumentale funk, afrobeat, psychedelica en een sporadische vleug experimentele jazz; dat is Baskar. Zelf omschrijven ze hun muziek als ‘instrumentale space funk’.

 

Zondag

Transmitter

Transmitter (UK/DE)

Een kruisbestuiving van The Prodigy, Chemical Brother en Pendulum. Transmitter heeft al meer dan 300 festival shows op zijn naam staan en wij vonden dat er nog één ontbrak; Over De Top!

The Cinema Escape

Deze electro-band, opgericht door Kevin Stunnenberg (bekend van Birth of Joy) gebruikt old-school synths, heavy beats, moddervette baslijnen en intense noise-geluiden voor een unieke en duistere sound.

Magistraal Soundsystem

De technoboys van Magistraal nemen ‘s avonds de Oerwaus over. Met een unieke setup gaan de heren all-night B2B2B draaien inclusief live-elementen. Dus doe die danspatta’s aan want deze heren weten hoe ze een feestje moeten geven!

Wreckt

Agressieve electro, smerige gitaarriffs, beukende drums en melodieuze zanglijnen nemen je mee naar grotere hoogtes. Wanneer de beat dropt verplettert dit trio de hele Oerwaus.

A.Rose

Aanstormend talent! Aanstekelijke electropop met een rauw randje. Deze Amsterdamse formatie, onder leiding van de Britse Anna-Rose Clayton, werd geïnspireerd door Tove Lo, MØ en Lorde.

Razend benieuwd geworden naar de rest van het programma? Check de voorlopige line-up hier!

Lees meer

Programma The Rumble bekend!

03/19/2019

Programma The Rumble bekend!

03/19/2019

YEAH! Het volledige programma van ons rocktheater is bekend! In The Rumble lijkt het alsof je met een tijdmachine terecht bent gekomen in the American fifties. Smeer pommade in je vetkuif en “get ready to Rumble!”. Dit zijn de muzieknamen op ons rock-, blues- en metal podium!

Zaterdag

Boogie Beasts (BE)

Smerige beats, hypnotiserende slide en schreeuwende harmonica-riffs. Deze Belgische beesten vertalen hun liefde voor de electric Delta blues in een eigenzinnig geluid: een vleugje Black Keys die een potje aan het jammen zijn met John Lee Hooker tijdens een rave om vijf uur ’s ochtends… Are you ready to boogie with the beasts?

Bizkit Park (BE)

Welke gezonde tweevoeter geboren in de jaren ’70, ’80 of ’90 is nu niet vertrouwd met de middelvinger van Fred Durst, de geschifte outfits van Wes Borland of de gemaskerde tronie van Corey Taylor? Bizkit Park brengt een ode aan alle helden uit het nu-metal tijdperk: Limp Bizkit, Linkin Park, KoЯn, System of a Down, Slipknot… Vul het lijstje maar aan. Ellebogen invetten en gaan!

VanDeStraat

Een aanstekelijke mix van bekende popliedjes en Groningstalige teksten waait als een frisse wind door de Nederlandse muziekscene. De mannen van VanDeStraat brengen liedjes van onder andere Michael Jackson, Bruno Mars, Pitbull en 50 Cent met humor en Grunneger tröts. Ze zijn pas sinds begin 2016 in het wild te zien en nú al gonst het tot in den lande. VanDeStraat: nait normoal!

Zondag

Green Lizard ft. Rudeboy

De zondagavond staat in het teken van schaamteloos 90’s sentiment, dat wordt gespeeld door twee helden uit datzelfde decennium: Green Lizard en Urban Dance Squad’s energieke frontman Rudeboy. Ze speelden in het najaar van 2018 bijna elke popzaal in Nederland plat met hun energieke Tribute to The Nineties tour. Ze spelen tracks van o.a. Nirvana, Smashing Pumpkins en natuurlijk Urban Dance Squad. Kortom: beuken met die handel!

Blind Sight

In 2006 maakte metalband Blind Sight furore op festivals door heel Europa, tourden ze door Azië en deelden ze het podium met Slayer, Mastodon en Machine Head. In 2010 namen ze een break, maar nu zijn ze terug. En hoe. Hard en hongerig laten ze Lichtenvoorde op hun grondvesten schudden.

Dirty Sound Magnet (CH)

Dit Zwitserse ‘Mystic Power Rock’ trio zal met hun energieke show iedereen over het festivalterrein blazen. Ze pakken het publiek in met aanstekelijke rock ’n roll, die af en toe zelfs het randje van sjamanistische psychedelica raakt. Effe lekker trippen dus.

Miller & The Tone Machine

Achterhoekse soul afgetopt met een smaakvolle bluessaus. Miller & the Tone Machine is een nieuwe band vol oude bekenden uit de Achterhoekse muziekscene. Vorig jaar april maakten ze hun podiumdebuut en enkele weken later stonden ze al in het voorprogramma van 10CC!

Maple

Ook kleine bandjes worden groot. In 2010 speelden ze onder de naam Orange Maplewood al op de eerste editie van het Over De Top Festival. Net als ons festival werd ook deze band volwassen, alleen heten ze nu Maple. Met hun met Britpop doordrenkte rock ’n roll zullen ze iedereen op de festivalweide eens flink wakker schudden.

Razend benieuwd geworden naar de rest van het programma? Check de voorlopige line-up hier!

Lees meer

Onze vrijwilligers zijn geweldig!

12/07/2018

Onze vrijwilligers zijn geweldig!

12/07/2018

Vandaag is het Nationale Vrijwilligersdag en dat mag volgens ons niet ongemerkt voorbij gaan. Het Over De Top Festival wordt namelijk door uitsluitend vrijwilligers georganiseerd! In het afgelopen jaar hebben ruim 180 vrijwilligers geholpen om een fantastische negende editie van het Over De Top Festival te realiseren. 

Niet alleen tijdens het festivalweekend, maar ook maanden ervoor tijdens alle voorbereidingen én bij het opruimen staan er tientallen vrijwilligers klaar om ons als organisatie te helpen. Van brainstormen tot decors bouwen en van bardiensten tot het aanleggen van stroomvoorzieningen tijdens het festival, er zijn altijd vrijwilligers die bereid zijn om te helpen. En dat vinden wij fantastisch!

Daarom bij deze een dikke veer in de reet voor onze fanatieke vrijwilligers, want zonder hen is de organisatie van het Over De Top Festival onmogelijk! Vrijwilligers, jullie zijn geweldig!

   

Lees meer

Early Bird actie tijdens Let It Snow: eenmalig extra korting!

11/29/2018

Early Bird actie tijdens Let It Snow: eenmalig extra korting!

11/29/2018

Op 8 en 9 juni 2019 vindt de tiende editie van Over De Top Festival plaats, dus: feest! We vieren ons jubileum met een fikse korting op een combiticket. Tijdens het Let It Snow winterfestijn op zondag 9 december kun je namelijk voor het Early Bird tarief van €20,- op zaterdag én zondag ons festival bezoeken.

Je vindt ons tussen 12.00 en 21.00 uur in de schuur van Manus van Ooijen aan de Molendijk in Lichtenvoorde. Eigenlijk zijn we niet te missen, want bij ons exotische kraampje gaan we de zomerse Over De Top vibes al flink op jullie projecteren. De éxtra vroege vogels die bij ons combitickets komen kopen, krijgen zelfs een tropische goodiebag van ons. Maar dat is nog niet alles. Want ‘how lower you can go’, des te meer kans je maakt op nog meer extra’s. Tijdens onze limbo contest kun je namelijk twintig munten winnen voor aankomende editie. We lijken wel gek.

Voor de chillpants-dragende-chips-etende-Netflix-kijker is er een schrale troost, want jij hoeft niet van de bank af deze zondag. De Early Bird actie geldt namelijk op 9 december ook online. Vanaf 10 december start de reguliere kaartverkoop voor Over De Top en betaal je €25,- voor een combiticket, €12,50 voor een dagkaart voor zaterdag en €17,50 voor een dagkaart voor zondag. Kids onder de 14 jaar mogen nog altijd gratis bij ons naar binnen.

Lees meer

De eerste namen zijn bekend!

11/26/2018

De eerste namen zijn bekend!

11/26/2018

In 2019 houden we onze tiende editie en dat mag gevierd worden! Daar beginnen we vandaag mee door de eerste muziekacts aan te kondigen. Komt ‘ie:

 • Boogie Beasts (BE, roots rock)
 • Mr. Weazley (hiphop/reggae)
 • L’Chaim (balkan/gypsy)
 • Marutyri (funk, jazz)
 • Bizkit Park (BE, Nu-Metal tribute)
 • Luftwaffel (party collectief)
 • Playground Zer0 (live electronics)
 • VanDeStraat (bekende popliedjes op z’n Gronings)
 • Rediohead (BE, Radiohead tribute)
 • Aerobic Funk (dansjes op disco)
 • Blind Sight (metal)
 • ANNA-ROSE (electronic pop)
 • Maple (indie rock)
 • Wreckt (live drum ’n bass)
 • The Koalaz (reggae)

Binnenkort maken we nog meer namen bekend!

Start voorverkoop

Kaarten voor het Over De Top Festival zijn op zondag 9 december te koop tijdens winterfestijn Let It Snow in Lichtenvoorde. De online voorverkoop op www.overdetopfestival.nl start eveneens op deze datum.

Lees meer

Zo-de-knetter! Wat een feest!

05/31/2018

Zo-de-knetter! Wat een feest!

05/31/2018

Toppers! Wat waren jullie gezellig, mooi, lief en feestelijk! De negende editie van het Over De Top Festival is er één die de boeken in gaat. Niet alleen op zaterdag hadden we een bezoekersrecord, maar ook de zondag overtrof alle verwachtingen! Wij kijken terug op een super geslaagde editie van het Over De Top Festival, hopelijk jullie ook!

Bezoekersrecord

In 2017 waren we ook al beláchelijk blij met een bezoekersrecord van 3.500 over twee festivaldagen. Dat we dit jaar dik 1.000 bezoekers meer dan vorig jaar mochten ontvangen, was iets waar we alleen maar van droomden. En toch was het zover: met 1.000 bezoekers op zaterdag en ruim 3.500 op zondag, passeerden we de 4.500 bezoekers in het Pinksterweekend. En iedereen was blij en sommigen van jullie vonden het zelfs ‘perfect’. Fantastisch, dat is waar we het voor doen!

Achterhoeker van de Maand

Als kers op de taart werd onze festivalvoorzitter Nils Wiegerinck door Optimaal.FM en Seesing Personeel verkozen tot Achterhoeker van de Maand. In de week na Over De Top werd hij verrast op zijn werk met deze titel, die hij te danken heeft aan zijn inzet voor het Over De Top Festival samen met de (meer dan 160!!) vrijwilligers, sponsoren en andere organisatoren. Mooier konden wij de week niet afsluiten.

 

Over De Top Festival 2019

En nu op naar de volgende, tiende editie! Uiteraard gaan we dit lustrumjaar nog grootser en diverser aanpakken dan jullie van ons gewend zijn. Op 8 en 9 juni 2019 krijgt het Over De Top Festival een Europees tintje. Wat dit precies betekent, horen jullie later. We hopen dat jullie nu nog even nagenieten van geslaagd festival, dat doen wij in ieder geval wel. De Elna kopte met de quote ‘Over De Top Festival 2018: Beter dan dit wordt het niet‘. Maar daar trappen we natuurlijk niet in. Het kan altijd beter, mooier en gekker! Bedankt en tot volgend jaar!

Lees meer